Ultima oră

POLITICA: Doi senatori PSD si unul PNL si-au dat demisia din partide si s-au afiliat la independenti

Ziarul de Vrancea
15 dec 2009 571 vizualizări
Doi senatori PSD si unul de la PNL si-au dat demisia din formatiunile din care faceau parte, pentru a se afilia apoi la grupul independentilor.

Este vorba despre senatorii social-democrati Sorin Serioja Chivu si Laurentiu Chirvasuta si despre senatorul liberal Vasile Nedelcu, informeaza NewsIn. Informatia vine la o zi dupa ce doi deputati social-democrati au parasit PSD.


Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, anunta luni in plenul Camerei Deputatilor ca deputatii PSD Gabriel Tita si Razvan Turea au trecut la grupul independentilor. In acest moment, grupul de independenti numara 24 de membri: 16 deputati si 8 senatori.


UPDATE 2: Mircea Geoana - Sunt neplacut surprins de gestul unor colegi de ai nostri


Presedintele PSD Mircea Geoana se declara "neplacut surprins" de gestul parlamentarilor care au "tradat" si au mers "intr-o alta barca". Sunt insa doar cazuri "izolate", care confirma ca "sunt prea multi oameni de vanzare in aceasta tara", a subliniat liderul social-democrat.


"Sunt neplacut surprins de gestul unor colegi de ai nostri care au ales intr-un moment greu sa tradeze si sa mearga intr-o alta barca. Intotdeauna cand sunt momente mai grele se verifica caracterele oamenilor, sunt convins ca imensa majoritate a colegilor mei vor pastra demnitatea si mandria de a reprezenta culorile social-democrate", sustine Geoana, citat de NewsIn.


UPDATE 1: Laurentiu Chirvasuta, demisionar PSD: De vina pentru esec sunt liderii partidului, pentru ca in urma confruntarilor s-a vazut ce probleme sunt


Senatorul din Colegiul senatorial 1 Galati, Laurentiu Chirvasuta, care si-a dat marti demisia din PSD, a explicat la Realitatea FM ca a considerat proiectul politic in care era implicat unul terminat. "Mi-am adus aportul pentru PSD pana la momentul finalizarii alegerilor si ne gandim la un viitor proiect politic in care sa facem ceva concret. Multi am stat pe dreapta, numai am privit, dar practic ceva concret pentru cetatenii nostri din colegiu, care ne-au trimis aici, n-am facut", a declarat Chirvasuta.


Fostul social-democrat a recunoscut ca la baza deciziei sale de a parasi PSD a stat si esecul de la alegerile prezidentiale, dar si "cei care ne-au reprezentat". Intrebat daca este vorba despre Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie, Laurentiu Chirvasuta a raspuns: "Da, cei care s-au ocupat si chiar si liderul, pentru ca in urma confruntarilor s-a vazut ce probleme au fost si in continuare ce probleme sunt".


O data cu intrarea in grupul independentilor, senatorul a anuntat ca mizeaza pe un proiect politic nou, "incepand din primavara, in care sa putem face ceva concret pentru tara. Deviza noastra este interesul national". Intrebat daca ar accepta propunerea premierului Emil Boc de a intra la guvernare, acesta a declarat ca vor fi de acord, "mai ales la momentul acesta tara are nevoie de o majoritate cat se poate de mare si trebuie guvernata de oameni foarte seriosi, competenti si uniti".


Adrian Nastase: Au tradat oameni politici cunoscuti doar de familie si prieteni


Fostul lider al PSD Adrian Nastase a lansat marti un apel la unitatea partidului si la asumarea atat a greselilor. "Am mai trait, in ultimii 20 de ani, momentele astea. Parca nu atat de urate. (...) Tradari ale unor «oameni politici» pe care, pana de curand, nu-i cunosteau decat sotiile si cativa prieteni. Transformarea clientelei in camarila", scrie Adrian Nastase pe blogul sau. "Incepe pentru PSD o noua calatorie prin desert. Cati vor rezista pana la capat?", incheie social-democratul.


de R.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.