Ultima oră

AFACERI: Business report 15.12.2009

Ziarul de Vrancea
15 dec 2009 623 vizualizări
Primaria Capitalei se muta intr-un nou sediu; Michael Lloyd, director intr-o firma a lui Dinu Patriciu; Cel mai mare salariu pe vase de croaziera, 2.500 ă"š¬; Primele fotografii clare cu interiorul SUV-ului Dacia Duster

Cu cat s-au ieftinit materialele folosite la constructia unei case. Preturile principalelor materiale utilizate in constructia unei case la rosu nu au scazut pe cat se previziona la inceputul anului, in ciuda crizei economice care a generat o reducere puternica a cererii. Fluctuatiile de pret se incadreaza intre 6 si 20%, in unele cazuri producatorii ajungand la pragul rentabilitatii, dupa cum o arata si indicatorul cifrei de afaceri la nivel de industrie care a scazut cu 89% in primele opt luni ale anului. Capital.ro a realizat o analiza a scaderilor de pret inregistrate de otel-beton, ciment, BCA, caramida, termopane si tigla, materiale de baza in constructia unei case la rosu.


Regele asfaltului, Dorinel Umbrarescu, pe primul loc la proiecte de infrastructura. Topul celor mai mari 11 contracte de infrastructura semnate de stat anul acesta insumeaza 800 mil. euro. "Regele asfaltului", Dorinel Umbrarescu din Bacau, este castigatorul celui mai mare contract de infrastructura acordat de Ministerul Transporturilor anul acesta, in valoare de 172,9 mil. euro, fara TVA, devansand astfel gigantii straini din constructii precum Colas (Franta), FCC Construction (Spania), Astaldi (Italia) sau Max Boegl (Germania), scrie Ziarul Financiar.


Poupet, BRD: Calitatea riscului si profitabilitatea sunt principalele tinte. Guy Poupet va prelua, la 1 ianuarie 2010, conducerea BRD-Groupe Societe Generale, pentru o perioada de patru ani, au hotarat ieri actionarii celui de-al doilea mare jucator din sistemul bancar local. Patrick Gelin, actualul presedinte director general al bancii, va detine, incepand de anul viitor, doar functii neexecutive in cadrul grupului Societe Generale. "Avem cateva prioritati, cum ar fi calitatea riscului si profitabilitatea... Daca dupa ce vom atinge aceste obiective ajungem lideri de piata pe anumite segmente sau la nivel general, voi fi multumit total", a declarat Poupet citat de Business Standard.


Michael Lloyd, director intr-o firma a lui Dinu Patriciu. Michael Lloyd, fost managing partner in cadrul proiectului "Baneasa", a fost numit director non-executiv la firma imobiliara Rutley European Property Limited, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu. Lloyd a condus proiectul "Baneasa" din 2000 pana in noiembrie anul trecut, scrie evz.ro.


Primele fotografii clare cu interiorul SUV-ului Dacia Duster. Primele fotografii clare cu interiorul noului SUV Dacia au fost publicate pe forumul DaciaClub.ro. Din acest punct de vedere, vehiculul 4x4 se aseamana destul de mult cu fratele mai mic Sandero, asa cum era de asteptat, insa aduce si noi elemente, cum sunt de exemplu scaunele din piele si comenzile pe volan. La acestea se mai adauga indicatoarele de bord modificate, dar si aparitia butonului selector 4x4/Lock de langa bricheta, scrie StiriAuto.ro.


Barbatii romani stau cu parintii pana la 30 de ani. Femeile doar pana la 27. Barbatii stau pana la varste mai inainte cu parintii, fata de femei, care aleg sa paraseasca casa parinteasca de la varste mai fragede, potrivit unui studiu realizat de Eurostat. Cu toate acestea, varsta medie a tinerilor care renunta la a locui cu parintii difera de la stat la stat. In Romania, barbatii stau cu parintii pana in jurul varstei de 30 de ani, in timp ce tinerele pleaca din caminul natal in jurul varstei de 27 de ani, potrivit datelor Eurostat pentru anul 2007, scrie Capital.


Analistii spun ca acordul cu FMI este favorabil cursului de schimb. Dupa clarificarea alegerilor, riscurile s-ar putea sa creasca pentru leu, spune economistul sef de la ING. FMI va cere conditii destul de dure Ministerului de Finante, mai ales ca inca nu este foarte clar deficitul bugetar si ce masuri vor fi luate in aceste directii, cum anume vor fi cheltuiti banii pentru salarii si pensii. "S-ar putea sa nu fie suficiente masurile luate de MFP", mai spune acesta citat de Bursa.


Mercedes, brandul cu cei mai fideli clienti, in SUA. De sapte ani, compania J.D. Power realizeaza anual, in SUA, un studiu avand ca subiect "retentia" clientilor. Concluziile studiului se regasesc intr-un top al brandurilor cu cei mai fideli clienti. Editia din acest an a studiului plaseaza pe primul loc marca premium germana Mercedes-Benz. Conform acestui studiu, valoarea de revanzare si calitatea sunt principalele criterii care determina automobilistii americani sa ramana fideli anumitor marci, scrie 24auto.ro.


Primaria Capitalei se muta intr-un nou sediu, unde va plati chirie de 2,7 mil. euro/an. Primarul general Sorin Oprescu a declarat ca a inceput mutarea serviciilor municipalitatii in noul sediu de pe Splaiul Independentei, primele birouri fiind arhivele. Consilierii generali au aprobat in 22 octombrie inchirierea unui nou sediu, pe Splaiul Independentei, in care aparatul municipalitatii si CGMB sa se mute pe perioada consolidarii actualului sediu, PMB urmand sa plateasca pentru aproape 13.000 mp o chirie de 2,7 mil. euro pe an, scrie Ziarul Financiar.


Cel mai mare salariu pe vase de croaziera, 2.500 ă"š¬. Din cele aproape 500.000 de posturi disponibile pentru romani, anul urmator, in strainatate, aproape 130.000 sunt in domeniul hotelier si pe vase de croaziera, arata, la acest moment, datele furnizate de Tjobs, site ce reuneste oferta de munca peste hotare a 420 de agentii de recrutare. Spre exemplu, un chelner pe un vas de croaziera castiga lunar, net, intre 1.000 si 1.200 de euro, plus bacsisuri, scrie Business Standard.


YouTube va lansa un canal de sport. YouTube, cel mai mare site de partajare a clipurilor video de pe Internet, a semnat un acord cu SportAccord pentru a crea un canal de sport care va cuprinde peste 2.000 de clipuri video, conform worldscreen.com. Canalul, care se va numi Sports Hub, va fi lansat la primavara si va prezenta peste 2.000 de videoclipuri cu teme sportive: meciuri, competitii, interviuri, reportaje din culisele evenimentelor si materiale educative, scrie capital.ro.


Alfa Romeo 8C Spider - cea mai frumoasa masina din lume in 2009. Revista britanica Top Gear i-a acordat modelului Alfa Romeo 8C Spider titlul de "Cea mai frumoasa masina a anului 2009". Britanicii au declarat despre Alfa 8C Spider ca este cea mai inovatoare si captivanta masina lansata anul acesta. Modelul, in editie foarte limitata, dispune de un motor V8 de 4,7 litri dispus transversal, capabil sa dezvolte 450 CP la 7.000 RPM si un cuplu de 480 Nm, scrie AutoDigest.ro.



de I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.