Ultima oră

Cod galben de ninsoare si viscol

Raluca Manolache
15 dec 2009 1408 vizualizări
Meteorologii spun ca va ninge abundent si in Vrancea

Temperaturile scazute din ultimele zile vor fi completate, incepind de astazi, de ninsori abundente si chiar de viscol in toate regiunile tarii, inclusiv Vrancea. Administratia Nationala de Meteorologie a transmis o atentionare meteorologica de cod galben conform careia incepind de astazi, ora 12.00, pina pe 17 decembrie, ora 12.00, va ninge in toate regiunile. Meteorologii anunta ca in sudul si estul tării, precum si la munte cantitatile de precipitatii vor depasi local 20-25 l/mp, iar vintul va prezenta intensificari sustinute viscolind si troienind zapada. Toate Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta au fost atentionate, avind obligatia sa urmareasca cu o atentie sporita evolutia fenomenelor meteorologice, la nivelul localitatilor, indeosebi in punctele critice. Autoritatile trebuie sa fie pregatite pentru a putea interveni in timp util la aparitia unor eventuale situatii de urgenta. Prefectul judetului, Ion Oprea, a anuntat ieri ca autoritatile sint pregatite sa intervina pentru degajarea drumurilor, in conditiile in care se asteapta ca stratul de zapada sa depaseasca pe alocuri 20 de centimetri. "Au fost atentionate Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta (CLSU) care vor lua urmatoarele masuri: instituirea in caz de iminenta a producerii unor situatii de urgenta, a serviciului de permanenta in toate primariile din zonele de risc, conform Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 736/2005,verificarea si asigurarea starii de functionalitate a sistemelor de avertizare si alarmare, alertarea institutiilor publice sau private, locale care asigura interventia in caz de necesitate, asigurarea fluxului informational si asigurarea din timp a materialelor si mijloacelor necesare unor eventuale interventii", anunta autoritatile judetene. Problemele sau situatiile deosebite, inclusiv cazurile de deces ale unor persoane din cauza temperaturilor scazute, se vor comunica in timp operativ la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Vrancea, telefon 112 sau 0237 611212, fax 0237 625701. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.