Ultima oră

POLITICA: Traian Basescu catre tinerii pesedisti in 2006: Nu puneti mana pe bani. Geoana a pus mana pe bani

Ziarul de Vrancea
14 dec 2009 581 vizualizări
In 2006, prezent la scoala de vara a organizatiei de tineret al PSD Traian Basescu i-a sfatuit pe tinerii pesedisti sa nu puna mana pe bani daca cineva le ofera vreo donatie pentru campania electorala. Presedintele le-a explicat ca cea mai sigura metoda este sa incaseze banii prin trezoreria partidului.


Mircea Geoana a fost si el prezent la scoala de vara a TSD din 2006, dar, dupa cum relata presa la vremea respectiva, a plecat exact cand vorbea Traian Basescu. Luni dimineata pe Internet au aparut imagini in care presedintele PSD Mircea Geoana primeste 5000 de euro din partea unei persoane pentru un loc eligibil.


Traian Basescu a fost invitat la scoala de vara a TSD din 2006. Presedintele a discutat timp de o ora cu tinerii social-democrati si le-a dat cateva sfaturi cel mai important fiind legat de banii pentru campaniile electorale. "Nu puneti mana pe bani daca vine cineva si spune: Uite, iti dau un milion pentru campanie, trimite-l la trezorier! In acest mod, la talk-show nu va putea nimeni sa te sune sa spuna: Uite, ti-am dat bani in campanie, cum ramane cu aranjamentul despre manaria aia?" a Basescu in 2006. Una din relatarile evenimentului poate fi citita aici.


Luni dimineata pe Internet a aparut o filmare in care o femeie ii intindea lui Mircea Geona un teanc de bani. Din inregistrare se intelege ca banii, 5000 de euro, sunt destinati ca femeia sa fie nominalizata de partid pentru un loc elgibil. "Eu am aici 5.000 de euro, contributia mea la campanie. Dar, ma rog, va ajuta pe dumneavoastra acum, dar asta e contributia mea in pregatirea unui loc eligibil. Imi cer scuze ca sunt asa. Am crezut ca am si eu un plic", ii spune femeia lui Mircea Geoana. Nu este insa clar despre ce campanie electorala este vorba. Existenta imaginilor au fost anuntate inca de duminca seara de catre Anca Alexandrescu fosta consiliera a lui Adrian Nastase. Mai pe larg despre acest caz aici.


* Adrian Nastase a declarat ca nu il intereseaza imaginile in care Mircea Geoana primeste banii pentru un loc eligibil. "Mi-e greu sa spun, n-am vazut filmul si chiar nu ma intereseaza. Sunt chestiuni pe care le dezaprob In totalitate si cred ca am fi intelepti cu totii daca nu am mai da atentie unor astfel de murdarii pentru ca vom merge din ce in ce mai tare spre ceea ce viata politica In Romania nu ar trebui sa accepte si cred ca noi, ca cetateni, pentru ca riscam, in loc sa discutam despre aspecte de seriozitate si responsabilitate, sa intram In acest joc in care cu totii sa ne pronuntam daca imaginile sunt sau nu sunt trucate. E o chestiune absolut jenanta", a declarat Adrian Nastase.


* Viorel Hrebenciuc a declarat citat de NewsIn ca la PSD se foloseste sistemul american de colectare a banilor pentru campania electorala. "Toti membrii Biroului Permanent erau obligati sa dea anumite sume si stiti, fiecare vrea sa vada presedintele ca a dat banii", a declarat Hrebeciuc inainte de sedinta conducerii partidului, intrebat care este sistemul de donatii in PSD si daca membrii partidului trebuie sa-i dea bani direct presedintelui formatiunii.




de Attila Biro HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.