Ultima oră

INTERNATIONAL: Olli Rehn: Romania si Bulgaria nu erau pregatite pentru aderarea la UE

Ziarul de Vrancea
14 dec 2009 539 vizualizări
Romania si Bulgaria nu erau pregatite pentru aderarea la Uniunea Europeana - o spune comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, intr-un interviu acordat La libre Belgique, citat de Novinite.


El a mai tinut sa puncteze faptul ca, dupa experienta aderarii Romaniei si Bulgariei, Uniunea Europeana a invatat sa nu mai stabileasca o data fixa pentru integrarea unei tari, inaintea finalizarii negocierilor pre-aderare, dar si sa fixeze criterii mai stricte - asa cum se intampla, acum, cu Croatia.


Olli Rehn, desemnat recent comisar pentru Afaceri Economice si Monetare, a mai adaugat ca, la momentul aderarii Romaniei si Bulgariei, Comisia Europeana nu avea drept de veto in negocierile de pre-aderare.


"Acesta este motivul pentru care, in timpul presedintiei olandeze a Uniunii Europene, am propus mecanismul de control si clauza care ar fi amanat aderarea, dacă era nevoie. Dar guvernele bulgar si roman au intreprins reforme serioase", spune Olli Rehn.


"In ceea ce priveste Turcia, nu putem deschide vreun capitol in cadrul negocierilor pre-aderare, inainte de a ne asigura că legile privind libertatea de exprimare au fost complet reformate. Calitatea este mult mai importantă decat viteza", a incheiat oficialul CE.



de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.