Ultima oră

Vine iarna, conduceti preventiv!

Dan Chiriac
14 dec 2009 952 vizualizări
Politistii le recomanda soferilor sa circule cu prudenta pentru a nu deveni victimele unor accidente rutiere

Fulgii de zapada cazuti pe alocuri la finalul saptaminii trecute, dar si temperaturile scazute anunta venirea oficiala a iernii. Politistii incearca sa previna numarul accidentelor rutiere, in conditiile inrautatirii vremii. Astfel, Directia Politiei Rutiere recomanda soferilor ca inainte de a pleca la drum sa se informeze asupra starii drumurilor. Politistii ii sfatuiesc pe soferi sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei, sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati, sau 50 km/h in afara lor, cind partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mizga sau piatra cubica umeda. Politistii atrag atentia soferilor sa nu plece la drum cu masina daca aceasta prezinta defectiuni tehnice. "Folositi corespunzator sistemul de iluminare-semnalizare, cit si cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. Pentru acest lucru trebuie sa va asigurati ca acestea functioneaza", precizeaza oficialii Directiei Politiei Rutiere. Pentru a evita accidentele soferii trebuie sa pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta atunci cind conditiile de deplasare sint nefavorabile. Oamenii legii reamintesc operatoriilor de transport ce detin autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone ca au obligatia legala de a monta pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite. Politistii spun ca ar fi de preferat ca soferii incepatori sa evite, pe cit posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experinta redusa la volan. Dupa cum se stie nici Vrancea nu a fost ocolita de prima zapada si nici de temperaturi reduse. Odata cu venirea iernii soferii trebuie sa aiba grija cum conduc pentru a nu deveni victimele unor accidente de circulatie. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.