Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 12.12.2009

Ziarul de Vrancea
12 dec 2009 635 vizualizări
Scolile tiganesti din tara, desfiintate prin desegregare; Generalul Chitac, eliberat ilegal; Soferul unui inculpat in cazul permiselor declara ca acesta a intrat in IPJ Arges cu bani si dosar, iar frica de vaccin, mai tare ca cea de virus;

"Scolile tiganesti" din tara, desfiintate prin desegregare. Copiii de etnie roma invata separat de romani, in clase sau chiar in cladiri diferite, in jumatate dintre scolile romanesti, iar vinovati de asta sunt, in mare parte, parintii. Aceasta este opinia specialistilor in probleme de discriminare, care au intocmit si o serie de studii privind segregarea in unitatile de invatamant din Romania. Potrivit acestora, adultii nu realizeaza ca atitudinea lor ii afecteaza pe cei mici pentru toata viata: 30% dintre copiii romi care invata in scoli segregate nu promoveaza examenele la finalul clasei a VIII-a si renunta la scoala, noteaza EvZ.ro


MAE neaga orice implicare intr-o actiune de fraudare a alegerilor din afara tarii. Ministerul Afacerilor Externe respinge orice acuzatie referitoare la o posibila implicare a sa intr-o presupusa actiune de fraudare a alegerilor din strainatate, a anuntat, astazi, Eugen Tomac, secretar de Stat in cadrul institutiei. Tomac a adaugat ca acuzatiile potrivit carora consulii romani completeaza in prezent declaratiile pe propria raspundere sunt nefondate. "Ministerul Afacerilor Externe respinge ferm, din nou, acuzatiile privind posibila implicare a sa intr-o presupusa actiune de fraudare a alegerilor din strainatate", a spus Tomac, citat de Gandul.


Soferul unui inculpat in cazul permiselor declara ca acesta a intrat in IPJ Arges cu bani si dosare. Unul din martorii audiati, vineri, in procesul permiselor eliberate fraudulos in Arges, a declarat in fata Curtii de Apel Targu Mures ca a fost soferul unuia dintre intermediarii inculpati in dosar, Constantin Eduard Dumitrescu, si ca acesta a intrat in sediul IPJ Arges cu dosare si bani la el. La Curtea de Apel Targu Mures a avut loc, vineri, un nou termen in procesul permiselor eliberate fraudulos in Arges, scrie Gardianul.


Frica de vaccin, mai tare ca cea de virus. Romanii sunt mai degraba speriati de posibile reactii adverse ale serului care ii protejeaza de porcina decat de gripa propriu-zisa. Ziarul "Adevarul" demonstreaza in premiera ca eventualele efecte secundare sunt asemanatoare cu cele ale vaccinului pentru gripa sezoniera fata de care reticenta este mai mica. Groaza romanilor fata de gripa noua este mai mica decat cea fata de ac. Oamenii par sa fie speriati de posibile reactii adverse ori de efectele pe termen lung ale vaccinului impotriva A(H1N1), noteaza Adevarul.


Copiii saracilor, abandonati si de familie, si de stat. Copilul de 3 ani, gasit joi intr-un tarc pentru caini din Parcul Plumbuita, din Bucuresti, nu va fi inapoiat parintilor care l-au abandonat, ci va fi dat in grija unui asistent maternal, in regim de urgenta. Cel putin asa sustin autoritatile, care arata ca, pana saptamana viitoare, baietelul va ramane internat la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului "Alfred Rusescu". Ieri, starea lui era una ceva mai buna. "Are febra, probabil ca a racit dupa ce a stat joi in parc, pana a fost gasit. In rest, este sanatos", a declarat directoarea-adjuncta a Directiei de Sanatate Publica Sector 2, Maria Nitulescu, noteaza EvZ.ro


Generalul Chitac, eliberat ilegal. Fostul general putea fi tratat si sub paza permanenta, insa magistratii au invocat insuficienta cunoastere a legii. Mihai Chitac a fost eliberat dupa ce judecatorii militari s-au facut ca nu inteleg legea adoptata dupa scandalul declansat de suspendarea executarii pedepsei asasinului Gorbunov. Fostul general Mihai Chitac a fost condamnat definitiv, la data de 15 octombrie 2008, de Completul de noua judecatori ai Curtii Supreme la 15 ani de inchisoare, pentru activitatea sa in reprimarea revolutionarilor de la Timisoara. El a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava-Spital, noteaza Adevarul.


Becali s-a trezit cu Fiscul in curtea Palatului pentru TVA neplatit. "Au facut-o acuma pentru ca eram in campanie si s-au gandit sa nu ies sa tip". Patronul Stelei s-a trezit vineri cu Fiscul in curtea "Palatului" din Aleea Alexandru, oficialii de la ANAF suspectandu-l pe Becali ca nu a platit TVA la anumite tranzactii imobiliare desfasurate in 2006-2008. "O echipa se afla astazi (vineri - n.r.) la George Becali la palat pentru a stabili daca are de platit TVA din tranzactiile imobiliare. A inceput deja verificarea. Nu exista inca o suma de plata, aceasta urmand sa fie stabilita dupa ce omul de afaceri pune la dispozitie documentele pentru a le confrunta cu datele noastre", au declarat surse din Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), scrie Gandul.


Desi somajul va creste in UE, Traian Basescu spera ca Romania va ramane sub media europeana. Presedintele Traian Basescu a declarat, dupa reuniunea de iarna a Consiliului European, de la Bruxelles, ca se anticipeaza o crestere a somajului la nivelul Uniunii, dar ca spera ca tara noastra sa ramana sub media europeana. Conform spuselor lui, rata somajului din Romania este cu doua procente mai mica fata de cea europeana. Chiar daca au aparut semne de diminuare a crizei economice, guvernele trebuie sa ramana in garda si sa ia masuri pentru diminuarea impactului social, a explicat seful statului. Sefii de stat si de Executiv din Uniune s-au intrunit pentru prima data in formula impusa de Tratatul de la Lisabona, cu Catherine Ashton, desemnata Inalt Reprezentant UE pentru Politica Externa si Herman van Rompuy, presedintele Consiliului European. Principalele teme de discutie au fost situatia economica si sociala, dar si schimbarile climatice, dezvoltarea durabila, programul Stockholm, situatia din Iran, Afganistan si Pakistan, noteaza Gardianul.


The Economist: "Basescu castiga o cursa stransa, dar murdara. Acum trebuie sa-si tina promisiunile". Traian Basescu a castigat "impotriva tuturor probabilitatilor" o cursa electorala stransa, desi parea din start adjudecata de Mircea Geoana, insa aceasta victorie o datoreaza nu atat realizarilor sale, cat dorintei alegatorilor de a-l vedea ca-si onoreaza niste vechi promisiuni, scrie The Economist, noteaza Romania Libera.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.