Ultima oră

POLITICA: Politic Show 12.12.2009

Ziarul de Vrancea
12 dec 2009 554 vizualizări
Videanu despre PNL-isti: Eu speram ca ei sa vina cu principii ¦ nu cu solicitarea de a avea premierul ; PDL negociaza la foc continuu aliante de guvernare, iar Revolutia din PSD a inceput cu un pranz politic

Videanu despre PNL-isti: "Eu speram ca ei sa vina cu principii"¦ nu cu solicitarea de a avea premierul". PD-L nici nu se gandeste sa ia in calcul varianta desemnarii unui premier din partea PNL, in cazul atragerii acestei formatiuni politice la guvernare: "Care ar fi argumentele pentru care sa ceara functia de prim-ministru, au un numar mult mai limitat de mandate. Eu speram ca ei sa vina cu principii, cu propuneri legate de programul de guvernare, nu solicitarea de a avea premierul. De ce?", a declarat prim-vicepresedintele PD-L AdrieanVideanu. In opinia liderului PD-L, singura garantie pe care le-o poate oferi liberalilor este respectarea unui program de guvernare aprobat de ambele parti, noteaza Gandul.


PDL negociaza la foc continuu aliante de guvernare. Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, ieri, dupa intalnirea cu liderii UDMR, ca majoritatea politica pentru formarea Guvernului este ori formula PDL-PNL-UDMR, ori PDL-UDMR. Boc a spus ca a adresat PNL, inca de anul trecut, invitatia pentru formarea Guvernului, iar aceasta ramane valabila. "Dorim in acest context constituirea unei asemenea majoritati politice. Nucleul PDL-UDMR are avantajul de a avea apartenenta la aceeasi familie politica, PPE, si credem ca in jurul acestei majoritati politice, PDL-PNL-UDMR sau PDL-UDMR, trebuie constituita viitoarea majoritate politica si viitorul guvern", a spus Boc, citat de Gardianul.


Revolutia din PSD a inceput cu un pranz politic. Intalnirea intre Miron Mitrea, Cristian Diaconescu si Sorin Oprescu este preambulul luptei din PSD, care s-ar putea incheia cu crearea unui nou partid de stanga. Liderii PSD Miron Mitrea si Cristian Diaconescu s-au intalnit, ieri dupa-amiaza, cu fostul coleg de partid Sorin Oprescu, primarul independent al Capitalei, intr-un restaurant din zona Aviatorilor. La finalul unui pranz prelungit, doctorul Oprescu a declarat ca scopul intalnirii n-a avut nimic de-a face cu venirea sa la sefia social-democratilor, in locul perdantului Mircea Geoana, scrie EvZ.ro


Intalnirea PD-L cu minoritatile. Pambuccian: formula guvernamentala este deschisa, luni vom lua o decizie, probabil vom merge pe directia stabilitatii. Presedintele democrat-liberal Emil Boc si liderul grupului minoritatilor nationale Varujan Pambuccian au initiat, vineri, primele tatonari in vederea formarii unei majoritati guvernamentale. Reprezentantul minoritatilor a exclus sustinerea unui guvern minoritar. "Noi, in orice caz, nu am avansa in directia aceasta. Un guvern minoritar este un guvern slab si intr-un moment de criza economica un guvern minoritar nu poate lua masurile care se impun", a spus Pambuccian. El a explicat ca, momentan, formula guvernamentala este deschisa. "Inseamna ca se poate merge de la o formula de guvern de uniune nationala, pana la o formula mult mai restransa in jurul unui partid, de exemplu al PD-L", a spus Varujan Pambuccian, citat de Gandul.


Saptamana viitoare vine in Romania o delegatie a FMI si CE. O delegatie a Fondului Monetar International si Comisiei Europene va sosi in Romania la inceputul saptamanii viitoare, pentru a discuta cu Guvernul in exercitiu despre proiectul de buget pentru 2010. "Ne vom intalni la inceputul saptamanii viitoare cu reprezentantii FMI si ai CE, pentru o discutie generala legata de proiectul de buget pentru 2010, de veniturile si cheltuielile prognozate pentru anul viitor. Unii membri ai delegatiei vor sosi luni, iar altii marti", a declarat, ieri, Pogea, citat de Mediafax. El a precizat ca, dupa discutia cu delegatia FMI si CE, va prezenta proiectul de buget intr-o reuniune informala a Guvernului, in care se va discuta si pe tema politicilor publice care trebuie incluse in document, scrie Gardianul.


In editorialul "Toti oamenii generalului", Silviu Sergiu noteaza: "Dumitru Iliescu a fost ofiter in Ministerul Apararii Nationale, ocupand, la un moment dat, pozitia de secretar UTC la Comitetul Politic Superior al Armatei. Dumitru Iliescu a fost ofiter in Ministerul Apararii Nationale, ocupand, la un moment dat, pozitia de secretar UTC la Comitetul Politic Superior al Armatei. Revolutia din \'89, l-a prins cu gradul de maior de TAB-uri (Transportoare Blindate). Pe 26 decembrie 1989, Dumitru Iliescu a infiintat o grupare militara de patru ofiteri MApN, care avea drept misiune sa-i protejeze pe membrii im por tanti din conducerea Frontului Salvarii Nationale, inclusiv pe Ion Iliescu". Integral in EvZ.ro



de M.C. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.