Ultima oră

POLITICA: Tariceanu: PNL trebuie sa tina cont de noile realitati daca Basescu este validat presedinte

Ziarul de Vrancea
10 dec 2009 557 vizualizări
Daca rezultatele alegerilor sunt validate de Curtea Constitutionala, PNL trebuie sa tina cont de faptul ca Traian Basescu va ocupa inca cinci ani fotoliul de la Palatul Cotroceni, "fie ca ne place sau nu", a declarat miercuri fostul lider al liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu.





Daca va fi respinsa contestatia PSD, "trebuie sa tinem cont de faptul ca Traian Basescu va fi inca cinci ani la Cotroceni, fie ca ne place sau nu", a afirmat Tariceanu, la Antena 3, adaugand ca daca "toti raman pe pozitii antagonice si inamovibile" nu se va gasi o solutie pentru rezolvarea actualei crize politice.


Intrebat care ar fi conditiile liberalilor pentru participarea la guvernare, Calin Popescu-Tariceani a cerut un "set de garantii ca valorile si principiile liberale de dreapta se vor regasi in viitoarea guvernare" si garantarea "intereselor partidului de prezervare a identitatii ideologice si a prezervarii existentei partidului".


"Cele patru partide politice parlamentare trebuie sa se uneasca pentru a vedea daca se poate gasi o solutie si daca se poate agrega o majoritate", a subliniat el, mentionand insa ca "nu e obligatoriu ca PNL sa faca parte din aceasta majoritate, poate merge le fel de bine si in opozitie".


Intrebat daca este santajat de PDL, Tariceanu a spus ca refuza astfel de discutii de tabloid, marginindu-se sa comenteze: "Daca patru ani am rezistat ca prim ministru, ce santaj se putea face" asupra mea?.



de Robert Mihailescu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.