Ultima oră

POLITICA: Mircea Geoana: Voi accepta decizia Curtii Constitutionale, daca va respinge cererea noastra de a anula scrutinul

Ziarul de Vrancea
10 dec 2009 576 vizualizări
Presedintele social-democrat Mircea Geoana a declarat ca va accepta decizia magistratilor la cererea de anulare a turului doi al alegerilor prezidentiale, oricare ar fi aceasta. "In cazul in care Curtea Constitutionala respinge cererea noastra de a anula scrutinul, voi respecta aceasta decizie", a anuntat miercuri Geoana, in cadrul unei intalniri cu presa straina la Bucuresti, informeaza AFP.


Declaratia ii apartine liderului formatiunii care a contestat la Curtea Constitutionala realegerea lui Traian Basescu in functia de presedinte, acuzand "fraude masive", precizeaza agentia franceza de presa. In cazul anularii celui de-al doilea tur, un nou scrutin va avea loc pe 20 decembrie, a adaugat Geoana.


Potrivit acestuia, PSD a adunat "un numar suficient de probe" pentru a arata ca al doilea tur al alegerilor prezidentiale a fost fraudat. "Am asistat la cele mai mari fraude inregistrate vreodata in Romania", a subliniat Geoana, in cadrul intalnirii cu presa straina. Presedintele social-democrat a spus ca este vorba despre "cumparare de voturi, voturi multiple si procese verbale false".


Peste 136.000 de voturi au fost furate, a asigurat Geoana, care a recunoscut ca in trecut si PSD a fost acuzat de frauda. "Avem obligatia sa stabilim adevarul. Daca inchidem ochii, vom fi condamnati la o cvasi-democratie", a precizat el.


de R.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.