Ultima oră

Masini sparte la discoteca Blidari in noaptea de Mos Nicolae

Daniel Garleanu
10 dec 2009 3661 vizualizări
Cinci tineri acuza politistii de indolenta in cazul spargerii a trei masini in noaptea de simbata spre duminica u paguba pe care au creat-o hotii se ridica la 5.000 de lei u politia face cercetari pentru gasirea faptasilor si sustine ca in zona nu s-a creat un fenomen, asa cum spun pagubitii

Discoteca din satul Blidari, comuna Cirligele, este deja vestita pentru distractiile prelungite pina in zori. Locatia respectiva a capatat recent si o natura noua, aceea de vandalism si furturi din masinile parcate de o parte si de alta a strazii din fata localului. Ultimul eveniment de acest gen a avut loc in seara de Mos Nicolae. Cinci tineri, care nu se declara mari petrecareti, au hotarit in noaptea de 5 spre 6 decembrie sa parasesca monotonia orasului si sa petreaca in discoteca rurala. Cu toate ca distractia nu a durat decit o ora, la intoarcerea la masini au constat cu stupoare ca Mos Nicolae le-a luat si nu le-a dat. Paguba suferita de cei cinci tineri se ridica la 5.000 de lei, dupa cum se vaita acestia. "In noaptea de simbata, am asteptat sa vina mosul nu cu cadourile dorite ci macar cu bunurile noastre furate in timp ce noi am stat o ora la discoteca din Blidari. Am avut parte de o noapte alba alaturi de proprietarii altor doua masini sparte de hoti, parcate in linie cu masina noastra, catre iesirea din sat, in apropierea discotecii. Din nefericire aceasta fapta ne-a lasat fara acte, telefoane, genti, sume substantiale de bani, o geaca de piele, cheile de la casa, de la masina si doua geamuri sparte la autovehiculul BMW", ne-a declarat Nicoleta Enache, una dintre tinerele pagubite. Cum era si normal, tinerii au mers la postul de politie unde au depus plingere cu privire la cele intimplate. Numai ca si aici au avut parte de surprize. "Am fost marcati de felul in care s-a facut ancheta, incurajarile au fost pe masura", spune Emil Banita, pagubit si el de "Mos Nicolae". Acestia spun ca politia i-a asigurat ca "pina acum nu au fost cazuri in care sa fie prinsi faptasii" si ca oamenii legii nu sint platiti pentru a pazi bunurile altora. "De aici reiese ca putem fi victime ale acestor hoti oricind si oricare dintre noi", spun tinerii pradati in miez de noapte.


Politia este acuzata ca nu isi face treaba


Seful postului de politiei din Cirligele, Corneliu Cherciu, nu a dorit sa dea detalii despre incidentul din seara de simbata pe motiv ca ancheta in curs ar putea fi afectata. "Ar trebui facute presiuni asupra autoritatilor locale in vederea reducerii acestor fapte in zona respectiva. Ar trebui ca cei responsabili de acolo sa asigure locuri de parcare pentru clienti sau sa angajeze o firma de paza care sa fie pe strada pe timpul noptii si sa nu trateze cu indiferenta aceste cazuri de vandalism", sustin tinerii. Politia atrage atentia ca lucrurile lasate in masini, la vedere, atrag atentia hotilor. "Au fost doua spargeri in noaptea de simbata spre duminica datorate lasarii la vedere a unor obiecte de valoare. Din neglijenta, proprietarii acestora au lasat pe bancheta o poseta. Facem cercetari pentru identificarea autorilor. Nu este un fenomen, nu am avut alte spargeri in zona si le recomandam tuturor conducatorilor auto sa nu lase bunurile de valoare la vedere pentru ca pot deveni tinta unor furturi", ne-a declarat Catalina Olteanu, purtatorul de cuvint al IPJ Vrancea. Proprietarul discotecii pune aceste fapte pe seama concurentei neloiale facute de alte discoteci. "Nici mie nu imi pare bine ca se intimpla chestia asta. Cine stie, poate sint trimisi de altii ca sa sparga masini. Simbata au fost sparte la o masina doua geamuri. E clar ca este din rea vointa", ne-a declarat Marian Matei, proprietarul discotecii. Acesta spune ca nici politia din zona nu isi face treaba, dar si ca tinerii clienti isi parcheaza masinile la distanta mare de locatie, pe locuri neiluminate si nepazite. "Este o parcare mare in curtea scolii si clientii nu parcheaza acolo. Avem oameni de paza dar ei parcheaza departe si nu am ce sa le fac", se spala pe miini Marian Matei. Tinerii vizitati de Mos Nicolae spera ca cineva sa le ia in seama incercarea de a crea in zona mai multa siguranta. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.