Ultima oră

POLITICA: Crin Antonescu: PNL poate intra la guvernare alaturi de PD-L, daca noul premier va fi liberal

Ziarul de Vrancea
8 dec 2009 573 vizualizări
Liderul liberal Crin Antonescu a admis in premiera, marti dimineata, la Radio Guerilla, ca PNL ar fi de acord sa negocieze intrarea la guvernare alaturi de PD-L, conditia esentiala fiind aceea ca primul-ministru sa fie dat de PNL.

Crin Antonescu s-a razgandit


UPDATE: Ulterior declaratiei de la Radio Guerilla, Crin Antonescu a afirmat, la Antena 3, ca nu crede ca PDL va accepta varianta unui premier liberal, potrivit NewsIn.


* "Singura formula in care cu cineva ca Traian Basescu sau cu cineva ca PD-L se poate discuta o guvernare este situatia in care PNL detine pozitia de premier. Asta ca sa putem discuta. Nu spun ca e suficient, sigur ca ar insemna si alte discutii. Dupa parerea mea cu PD-L asa cum s-a dovedit si in cazul nostru si in cazul PSD este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context in care s-ar putea deschide discutia", a afirmat liderul liberal la Radio Guerilla, potrivit ziarului Gandul.


Surse din PNL au declarat, luni seara, pentru Mediafax ca presedintele partidului Crin Antonescu si fostul lider Calin Popescu Tariceanu au avut o discutie aprinsa in Biroul Permanent Central pe subiectul eventualei guvernari cu PDL.


Crin Antonescu i-ar fi spus lui Calin Popescu Tariceanu, cand acesta i-a anuntat pe liberali ca a fost sunat de Traian Basescu si a propus o guvernare comuna cu PDL, ca el este presedintele si ia decizii impreuna cu BPC, adaugand ca, daca vrea guvernare cu PDL, Tariceanu e liber sa plece la PDL.


O decizie definitiva privind pozitia PNL in legatura cu guvernarea este asteptata sa fie luata miercuri, in cadrul sedintei Comitetului Executiv al partidului, la care vor participa si liderii din teritoriu.


de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.