Ultima oră

POLITICA: Liviu Dragnea: Fraudele masive ne obliga la contestarea alegerilor

Ziarul de Vrancea
7 dec 2009 554 vizualizări
Romanii l-au ales pe Mircea Geoana, aparatul de stat incearca sa il scoata invingator pe Traian Basescu

"Fraudele constatate me obliga la contestarea acestor alegeri. Convingerea mea este ca romanii l-au ales pe Mircea Geoana presedinte, dar aparatul de stat al lui Traian Basescu vrea sa il pastreze pe acesta cu orice pret", a afirmat, luni, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.


Liviu Dragnea a anuntat ca decizia privind contestarea rezultatelor alegerilor a fost luata de liderii PSD luni dimineata si ar urma sa fie validata in sedinta Comitetului Executiv, programata la ora 17:00.


Liviu Dragnea a adaugat ca PSD va finaliza, pana maine, contabilizarea neregulilor inregistrate la urne. El a aratat ca rezultatele oficiale difera de cele ale exit-poll-urilor, spunand ca "fraudele nu au fost incluse in exit-poll-uri" si a acuzat turismul electoral.


Corneliu Liviu Popescu, profesor de Drept la Universitatea Bucuresti, a explicat, pentru HotNews.ro, care este procedura de solutionare a unei eventuale contestari a rezultatului votului: competenta in acest caz apartine exclusiv Curtii Constitutionale, iar legea electorala prevede ca rezultatele votului pot fi invalidate intr-o circumscriptie numai in cazul in care se constata fraude in masura sa influenteze rezultatul votului.


REFERINÃE

Viorel Hrebenciuc: Este posibil sa contestam rezultatul alegerilor * Expert in drept: O eventuala contestatie va fi solutionata de Curtea Constitutionala

Reprezentantii PSD la BEJ-uri, sfatuiti de conducerea partidului sa nu semneze procesele verbale cu rezultatele alegerilor


de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.