Ultima oră

Bani pentru opt localitati vrincene calamitate

Doina Ganea
6 dec 2009 824 vizualizări
Vrancea a primit 800.000 lei pentru repararea drumurilor afectate de inundatii si alunecari de teren

Opt localitati din Vrancea au primit la inceputul acestei saptamini bani pentru refacerea unor drumuri calamitate anul acesta. Finantarea a fost asigurata prin Hotarirea de Guvern nr. 1454/25 noiembrie 2009 din bugetul de stat pe anul 2009, prevazut pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse in unele judete ale tarii. Suma totala alocata este de 11,270 de milioane lei, din care 800.000 lei a revenit judetului Vrancea. Suma alocata judetului nostru a fost impartita unui numar de opt localitati, dintre care cei mai multi bani i-au primit primariile Dumitresti si Urechesti, cite 200.000 lei fiecare. De asemenea, au mai fost repartizati bani primariilor Mera (123.000 lei), Poiana Cristei (74.000 lei), Dumbraveni (70.000 lei), Paunesti (45.000 lei), Suraia si Soveja, care au primit cite 44.000 lei fiecare. Ionel Strimbei, primarul comunei Dumbraveni, sustine ca banii, desi bineveniti, sint prea putin fata de necesarul solicitat. "Avem o portiune de drum la Dragosloveni care face legatura intre DJ 204 P si DC 160, si pe care curg apele pluviale de pe dealuri. Avem in zona 200-300 ha de teren de pe linga Terchesti si toate apele se scurg pe acest drum. Adevarul este ca noi am fi avut nevoie de 300.000 de lei, dar am primit un sfert, adica 70.000 de lei. Banii ne-au intrat deja in cont, am facut la inceputul saptamini i trecute o sedinta a Consiliului Local in care am aprobat aceasta rectificare si de miercuri dam drumul la treaba. Nu avem nevoie de licitatie pentru ca suma alocata este sub 15.000 de euro", a declarat primarul Ionel Strimbei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.