Ultima oră

Folclor electoral prin sms si Y! messenger

Ziarul de Vrancea
7 dec 2009 1760 vizualizări
Partidele politice din Vrancea si-au promovat candidatii la presedintie si pe ultima suta de metri, utilizind metode mai putin conventionale

Sustinatorii lui Traian Basescu au trimis prietenilor din lista de Y! messenger o poezioara in care cuvintele cheie sint "presedinte jucarie" si "presedinte jucator". Pedelistii fac haz de necaz de candidatul lor, despre care spun ca "e un pic cam chior". Cel care a popularizat versurile a fost Vasile Apostu Croitoru, directorul Direciiei de Statistica Vrancea.

"Mos Nicolae am fost cuminte,

Adu-mi in dar un presedinte,

Dar tine minte sa nu fie

Un presedinte jucarie,

Chiar daca e un pic cam chior

Vreau presedinte jucator".

La rindul lor, social democratii au incercat mobilizarea la vot prin sms-uri care vorbeau de rezultatele la exit-poll-uri. Consilierul lui Marian Oprisan, Traian Negulescu, nu aduna insa bine procentele celor doi adversari de pe buletinul de vot, Traian Basescu si Mircea Geoana. "Exit-poll CCSB ora 12.00: M.G. 53%, T.B. 44% (sic!) datele sint la ora 12.00", transmite presei reprezentantul Departamentului Comunicare al baronului PSD. Rautaciosii au completat unde ar fi si cele trei procente pierdute de social democrati prin sms: in casuta a treia de pe buletinul de vot, unde nu era scris nici un nume, ci o injuratura.

Duelul pe calea mesajelor "folclorice" electorale a scos si urmatorul sms de sprijin, un fel de plugusor porno-prezidential: "Daca vei vota Basel, Sa te uiti crucis ca el. Sa chelesti din primul tur, Geoana sa te f"¦ in c.. Si ma rog sa-ti deie Domnul, Sa maninci ce-a taiat Ciomu". (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 23 ore, 46 minute, 15 secunde
Hai mai Vasile, il faci CHIOR pe baSECU :)) Vai, aceste cuvinte NE DOARE !!! Probabil te-ai inspirat din mesajele din 2004 lansate de Marian care il face pe Baselu ! Dupa care, s-au mozolit la citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 46 minute, 15 secunde
Am trait rau pana acum? Vom trai si mai rau de acum incolo! Romanii si-au ales soarta falimentara! Restul de 5 milioane care au spus nu dictaturii basesciene? Suntem un fleac, ne-a ciuruit BASE!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.