Ultima oră

POLITICA: Politic Show 03.12.2009

Ziarul de Vrancea
3 dec 2009 557 vizualizări
Geoana si Basescu se bat la microfon joi sau vineri; Cum se face Guvernul Iohannis; Doina Cornea: «Gest disperat al presedintelui», iar Traian Basescu a scos lista musafirilor sai de taina


Scrisoare catre liberali. Fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica face acum, din tabara PDL, un apel catre liberali sa nu predea PSD valorile dreptei, prin votul la alegerile de duminica. Fost presedinte al PNL, activist acum in tabara lui Traian Basescu, ca vicepresedinte al PDL, Valeriu Stoica face un apel catre liberali sa nu abdice de la valorile dreptei si sa nu le predea pe tava PSD, girand instaurarea, dupa alegerile prezidentiale de duminica, a unui oligopol al puterii, noteaza EvZ.


Geoana si Basescu se bat la microfon joi sau vineri. Institutul de Politici Publice (IPP) va prezenta azi detalii legate de organizarea noii dezbateri televizate, la care vor participa cei doi candidati intrati in turul al doilea al prezidentialelor, Traian Basescu si Mircea Geoana. "Maine (n.r. - luni) vom avea niste raspunsuri certe de la staffurile celor doua partide. Ce pot sa va spun, deocamdata, este ca nu exista un blocaj al negocierilor dintre echipele de campanie. Dezbaterea va avea loc si cred ca va fi una singura. Mai ramane de stabilit doar data", a declarat Adrian Moraru, director adjunct al IPP, noteaza Adevarul.


Cum se face Guvernul Johannis. Ce ministere vor sa traga PSD si PNL. Componenta politica a viitorului guvern: 9 ministere pentru PSD, 7 - pentru PNL si 2 - pentru UDMR. "Toata lumea negociaza cu toata lumea si fiecare pen­tru el". Asa descriu lideri ai PSD si PNL discutiile dintre cele doua partide pentru formarea Cabinetului Johannis. In ambele partide, esalonul al doilea se straduieste din greu sa afle cum gandeste trioul Geoana-Antonescu-Johannis structura Executivului. Informatiile sunt putine si dau nastere la multe speculatii. Ce pare cert este componenta politica a viitorului guvern: 9 ministere pentru PSD, 7 pentru PNL si 2 pentru UDMR. Se stie in mare si ca aceste doua ministere alocate udemeristilor sunt Mediul si Comunicatiile, desi Uniunea a cerut Dezvoltarea Regionala, scrie Gandul.


Doina Cornea: «Gest disperat al presedintelui». Fosta disidenta Doina Cornea a declarat, la Realitatea TV, ca manifestatiile care au avut loc in mai multe orase ale tarii si in Capitala ii amintesc de mineriade si a apreciat ca acestea reprezinta un gest disperat al lui Traian Basescu, care simte ca pierde teren. "E o rusine ca sunt oameni care se preteaza la asa ceva. (...) Eu sunt aproape sigura, sau ceea ce am vazut la televizor mi-aduce aminte de mineriade. Am fost adesea la Bucuresti atunci si am vazut cum era manipulata populatia Bucurestiului", a declarat Doina Cornea. Ea a apreciat ca, pentru ca aceasta manipulare sa fie pusa in miscare, trebuie sa fie niste "agenti" printre protestatari si a spus ca sunt intrebari de pus in legatura cu calitatea oamenilor, intrucat "se vedea pe multe chipuri ca erau oameni nu de o calitate buna", scrie Gardianul.


Traian Basescu a scos lista musafirilor sai de taina. Presedintele Basescu a dezvaluit ieri ca Adrian Nastase, Ludovic Orban, Dinu Patriciu si Sorin Rosca Stanescu i-au cerut, in timpul mandatului sau, sa intervina pentru rezolvarea unor dosare. Cei amintiti de seful statului au prezentat propriile variante ale episoadelor invocate si l-au acuzat pe presedinte de minciuna, noteaza Romania Libera.


Sabina Fati, in editorialul "O Romanie pentru linistea lor", scrie: "Romania lui Geoana se schimba sub ochii nostri in liniste, asa cum ne-a promis inca de la inceput liderul PSD. Pentru inceput, Mircea Geoana a incercat sa-i protejeze pe romani de imaginile violente de la Timisoara, unde cateva mii de oameni s-au revoltat ca primarul lor s-a aliat cu PSD si PNL sub sloganul afisat pe balconul Operei din orasul in care a inceput Revolutia: "1989-2009, in decembrie, o data la 20 de ani, Timisoara debarca dictatorul!". Mircea Geoana a avut grija ca nici una dintre televiziunile nationale sa nu transmita enervarea timisorenilor, ci doar discursurile celor care pregatesc marea coalitie care se pregateste sa preia Romania". Integral in Romania Libera.


In editorialul "De la Aspen la Sinaia, via Mircea Geoana", Ionut Stanescu noteaza: "La mijlocul anilor 1940, Walter Paepke, un industrias din Chicago, a fost adus de nevasta intr-un orasel de munte ale carui peisaje superbe conservau, de-a valma, ruinele epocii miniere, cicatricele celui de-al Doilea Razboi Mondial si melancolia unei populatii care credea ca nu mai poate sa faca nimic de folos pe lumea asta. Oraselul se numea Aspen si se gasea pe valea unuia dintre afluentii raului Colorado. Paepke a iubit locul de cum l-a vazut si, cativa ani mai tarziu, a organizat aici aniversarea internationala a 200 de ani de la nasterea lui Goethe. Evenimentul, la care au raspuns cu prezenta Ortega Y Gasset si Albert Schweitzer, a legitimat infiintarea institutului de dezbateri Aspen si a reprezentat suflul de care o asezare pustie avea nevoie ca sa renasca. Astazi, este una dintre statiunile de lux ale SUA si un refugiu preferat al actorilor de la Hollywood". Integral in EvZ.ro



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.