Ultima oră

AFACERI:Business report 02.12.2009

Ziarul de Vrancea
2 dec 2009 585 vizualizări
Disperare imobiliara: casa de 300 mp cu 3.000 de euro. Ai o sansa din 13; Toata America este o schema Ponzi; Un inginer roman poate castiga 7.000 ă"š¬ in Nigeria, Kuweit sau Iran ; James May despre Dacia Sandero: 'un simbol al libertatii'; i-Stop, ieftin, practic, si protejezi si planeta

Disperare imobiliara: casa de 300 mp cu 3.000 de euro. Ai o sansa din 13! Disperarea unui dezvoltator merge pana acolo incat ofera o locuinta gratis, prin tragere la sorti, unuia dintre viitorii proprietari ai complexului pe care il dezvolta langa Snagov. Tombola va fi lansata la targul imobiliar tIMOn, ce se desfasoara in perioada 3-6 decembrie la World Trade Center in Bucuresti. In concurs intra cei care semneaza un antecontract de minim 3.000 de euro, bani pe care ii pot recupera daca sunt castigatori, scrie Capital.


Toata America este o schema Ponzi. Un fost avocat e acuzat ca a fraudat investitorii cu 1 mld. de dolari printr-o schema financiara piramidala. Un fost avocat american s-a predat Biroului Federal de Investigatii (FBI), fiind acuzat de fraudarea unor investitori cu 1 miliard de dolari, printr-o schema financiara piramidala de tip Ponzi, informeaza Reuters. Scott Rothstein, care a fugit in Maroc in octombrie, s-a intors in Florida la inceputul lui noiembrie, urmand sa apara in fata unui judecator federal, marti, scrie Ziarul Financiar.


BNR salveaza bugetul cu un miliard de lei. Executia bugetara de la finele lunii octombrie arata ca 8% din incasarile din impozitul pe profit vin de la Banca Nationala a Romaniei, care a varsat la buget 992 milioane de lei. Anul trecut, desi BNR a avut profit, banii au fost folositi pentru acoperirea pierderilor inregistrate in perioada 1997-2007, scrie Business Standard.


Google va limita accesul catre stiri gratuite. Compania Google a anuntat ca va acorda editorilor care cer taxe pentru accesarea stirilor posibilitatea de a limita numarul de apelari ale materialelor gratuite prin intermediul celui mai utilizat motor de cautare. Firma care adaministreaza site-ul Google a hotarat sa ia aceasta masura in urma acuzatiilor venite din partea reprezentantilor firmelor care publica stiri contra cost. Site-urile de stiri au sustinut ca Google ofera utilizatorilor legaturi catre articole de ziar si astfel castiga bani din publicitate, scrie evz.ro.


i-Stop, ieftin, practic, si protejezi si planeta. Daca marii constructori auto investesc milioane de euro in dezvoltarea de modele sofisticate, Mazda a optat pentru un sistem simplu, dar eficient. Nu este vorba de vreun hibrid ori cine stie ce motor electric, ce are o autonomie de 50 de kilometri. Japonezii de la Mazda au montat un sistem care porneste motorul, atunci cand stationezi, si il reporneste cand apesi pedala de ambreiaj in momentul in care cuplezi treapta intai a cutiei de viteze. Concernul nipon a ales modelul Mazda 3 pentru implementare i-Stop, pentru ca este printre cele mai comercializate in Europa, scrie StiriAuto.ro.


Cum arata Romania dupa 20 de ani de capitalism. In urma cu 20 de ani aveam saracie multa, granite inchise, spectacole omagiale si activisti zelosi; acum avem multinationale, supermarketuri, libertatea de a calatori si acelasi gen de activisti zelosi. La mijloc, natia romana si o intrebare: unde a ajuns Romania dupa 20 de ani de capitalism si spre ce ne indreptam de acum incolo? Sunt numai cateva cazuri din ceea ce s-ar numi schimbarea Romaniei de dupa 1989, modul profund in care cariere si oameni s-au schimbat. Acesta este, de fapt, poate cel mai important castig al Romaniei capitaliste, libertatea de a incerca sa-ti schimbi destinul, scrie Business Magazin.


Pentru Radu Enache, Grand Hotel Continental a fost "un act de curaj". "Un hotel este acum o activitate aristocratica. Investești mult și aștepți mult pana vine profitul", spune Radu Enache (59 de ani), acționarul majoritar al Continental Hotels, singurul lanț hotelier romanesc. O imagine‑metafora in 15 cuvinte a situației in care se afla piața hoteliera locala, care a inregistrat in acest an scaderi istorice in termeni de venituri, nopți de cazare și vizitatori. O transformare care in termeni de bani și timp inseamna doi ani de lucrari și o investiție de opt milioane de euro, scrie Money Express.


Un semn al iesirii din criza: se reiau angajarile. Dupa un an in care firmele au uitat de recrutare, primele domenii care revin la viata sunt agricultura, energia si, surprinzator, sectorul bancar. La nivelul pietei, oferta ramane insa inzecita fata de cerere. «Da, putem vorbi des­pre o revenire a pie­tei muncii in acest moment, dar doar daca ne raportam la aceeasi perioada a anului trecut. Nu ne apropiem insa nici pe departe de volumele inregistrate in intervalul 2007 - inceputul lui 2008», spune Monica Dona, human capital consultant, citat de capital.ro.


Un inginer roman poate castiga 7.000 ă"š¬ in Nigeria, Kuweit sau Iran. Criza nu a rezolvat nici pe departe deficitul de personal calificat cu care ne confruntam in urma cu doar cativa ani. Dincolo de reducerile de personal si de somajul in crestere , anumite profesii, precum cele de sudori, vopsitori, ingineri sudori si ingineri mecanici, se confrunta si in acest moment cu un deficit de personal. Inginerii sudori pot pleca in strainatate pe contracte bune si salarii care incep de la 2.500 de euro pe luna. Si daca se duc in zone care au exploatatii petroliere sau santiere navale, unde nu se duce toata lumea, in zone precum Nigeria, Kuweit sau Iran, atunci salariile lor pot ajunge si la 7.000 de euro pe luna, scrie Business Standard.


Incotro va merge euro dupa alegeri. Se repeta scenariul de la sfarsitul lui 2008? La sfarsitul anului trecut, dupa alegerile parlamentare, cursul de schimb a sarit in aer, un euro ajungand de la 3,8 lei la 4,3 lei in doar doua luni. Care sunt insa sansele ca scenariul de anul trecut sa se repete si dupa alegerile prezidentiale? Parerile economistilor privitoare la evolutia leului in raport cu moneda unica europeana sunt impartite, dar acestia apreciaza ca mentinerea stabilitatii cursului depinde cel mai mult de politicile promovate de guvernul care va fi instalat dupa alegeri, scrie Ziarul Financiar.


Ce parere are James May, prezentatorul Top Gear, despre Dacia Sandero. Celebrul prezentator al emisiunii auto Top Gear, James May, a publicat un editorial in The Telegraph dedicat modelului Dacia Sandero.James May vorbeste despre Dacia Sandero ca fiind un " simbol al libertatii ", o masina " onesta " care are vine sa " ne aminteasca tuturor ce inseamna cu adevarat o masina", scrie AutoDigest.ro.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.