Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 02.12.2009

Ziarul de Vrancea
2 dec 2009 658 vizualizări
Bogdan Chirieac dezvaluie reteta executiilor de presa fabricate de Realitatea TV; Oamenii politici, pe intelesul animalelor; Directorii Loteriei le ofera contracte publice vecinilor din bloc; Mircea Geoana, un presedinte cu avere pe numele altora

Romanii din diaspora, despre 1 decembrie. Orice tanar ar trebui sa aleaga unde doreste sa traiasca si daca nu gaseste convenabil aranjamentul socio-politic din tara de origine, atunci ar trebui sa fie liber sa plece in alta parte. Ideea, intuita cu perspicacitate de filozoful francez Jean-Jacques Rousseau, acum 230 de ani, se mentine in actualitate.Valurile migratiei se afla sub directa influenta a politicilor internationale permisive in ceea ce priveste mobilitatea umana, dar confirma faptul ca fenomenul este mai mult o exprimare a necesitatii, decat a alegerii. Emigrarea, fie ca este fortata sau aleasa, ramane o caracteristica determinanta a societatii de azi, scrie EvZ.


De ce a deschis Mircea Dinescu show-ul electoral de la Timisoara al lui Geoana: "O sa va intretinem pana incepe spectacolul". Poetul Mircea Dinescu s-a implicat activ in campania Antonescu-Geoana, ieri aflandu-se impreuna cu acestia la Timisoara. Iata ce ne-a povestit el despre aceasta deplasare electorala si despre evenimentele incinse din piata Piata Operei

- Ce faceti domnule Dinescu, ati scapat?

- De unde?

- De la Timisoara.

- N-a fost nimic. Niciun scandal. Au fost 3000 de insi in piata, din care vreo 70 de revolutionari care s-au impins pe-acolo. In rest a fost super. Integral in Gandul.


Impreuna pana cand moartea ii va desparti. Gina si Sorin sunt infectati de mai bine de zece ani cu virusul imunodeficientei dobandite (HIV), dar au invatat sa duca impreuna o viata normala. Programul lor incepe dis-de-dimineata, la ora 6.00, cand se trezesc sa-si ia tratamentul. E litera de lege. Ei stiu mai bine decat oricine ca viata depinde de tableta miraculoasa, scrie Adevarul.


Directorii Loteriei le ofera contracte publice vecinilor din bloc. CNLR a incredintat doua contracte de consultanta unei firme care are sediul exact in blocul in care locuieste unul dintre directori. Societatea respectiva a fost infiintata cu doar cateva saptamani inainte de a castiga contractele. SC Isoqual Consult SRL, firma care a primit fara licitatie cele doua contracte de consultanta de la Loteria Romana, a fost infiintata imediat dupa ce Remus Lazareanu, fost consilier de evaluare-examinare al ministrului Vasile Blaga, a fost numit, prin ordin al presedintelui Loteriei, in functia de sef al Departamentului Logistica, Administrativ "" Serviciul Achizitii, scrie Romania libera.


Bogdan Chireac dezvaluie reteta executiilor de presa fabricate de Realitatea TV. Inregistrarea discutiilor purtate de santajistii Rosca Stanescu si Bogdan Chireac cu seful ANI, Catalin Macovei, este inca plina de surprize. Daca initial anumite pasaje nu ne-au parut relevante pentru interesul public, iata ca evolutia razboiului murdar declarat de moguli lui Traian Basescu transforma o discutie ce parea intr-o prima faza banala intr-un element-cheie de intelegere a campaniei anti-Basescu. Atacul realizat de mogulul Dinu Patriciu, printr-un clip trucat si difuzat prin intermediul Trustului lui Sorin Ovidiu Vintu, pare sa fi fost deja perfectat inca din luna septembrie, cånd a avut loc inregistrarea santajului la seful ANI. Bogdan Chireac i se confeseaza lui Catalin Macovei asupra tsunami-ului mediatic care se va abate asupra presedintelui Traian Basescu. Citeste mai multe in Curentul.


Atentie, se deschid dosarele, cu peron pe partea portocalie! In serile lungi de campanie, Bunicuta i-a povestit Prostanacului cum, pina acum 20 de ani, se faceau planuri cincinale si se depaseau mereu productiile la hectar, se depasea chiar si productia de hectare, cum tara era pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie, cum societatea era dreapta si nedreptatea era doar un mit. Iar noul presedinte a bagat bine la cap. Pardon, a bagat "cu tarie" la cap. Asa ca si-a propus ca, pentru cincinalul care tocmai a inceput, sa depaseasca si el productia de dosare la hectarul de pedelisti, scrie Academia Catavencu.


Corneliu Coposu, proclamat agent electoral al lui Geoana. Corneliu Coposu a fost "avansat" ieri post-mortem, de PNTCD-ul lui Radu Sarbu, la gradul de agent electoral al lui Mircea Geoana. Totul in cadrul unei ceremonii de semnare a unui "Parteneriat pentru Timisoara" privind sustinerea prezidentiabilului PSD, parafat de trioul Geoana-Antonescu-Johannis si tandemul taranist Radu Sarbu- Gheorghe Ciuhandu, scrie EvZ.


"Ganditorul" de la Hamangia a cucerit America. "Inainte de gloria Greciei si a Romei, chiar si inainte de primele orase ale Mesopotamiei sau de templele de pe Nil, de-a lungul Vaii Dunarii, la poalele Muntilor Balcani, au trait oameni aflati cu mult inaintea vremurilor lor prin arta, tehnologie si comert." New York Times a facut recenzia primei expozitii organizate vreodata peste Atlantic cu artefacte ale culturilor preistorice din familia Cucuteni-Hamangia, scrie Romania libera.


Mircea Geoana, un presedinte cu avere pe numele altora. Mircea Geoana este un presedinte pe modelul lui Ion Iliescu. Sarac, in primul rind. Nu stim daca si cinstit. Si nici c-ar fi asa sarac nu sintem siguri. Dupa cum probabil stiti deja, presedintele nostru n-are casa. Ma rog, acum are una, Palatul Cotroceni, dar noi ne referim la declaratia lui de avere. Potrivit documentului, familia Geoana nu detine decit jumatate dintr-un apartament situat in Bucuresti, jumatate ce i-a fost donata sotiei in 1988. Deci omul asta, ajuns la 50 de ani, n-are, dom"â„¢le, nici un acoperis deasupra capului. Are, insa, soacra lui mai multe. Presa a relatat ca vreo patru: doua in Bucuresti (in cartierul Primaverii), unul la Snagov si unul in Breaza, scrie Academia Catavencu.


Oamenii politici, pe intelesul animalelor. Coalitiile si tradarile apropie politica umana de cea animala. Liderii salbaticiei sunt alesi totusi prin ceea ce specialistul in etologie Carmen Strungaru numeste "mai mult decat un vot". Animalul politic exista - la modul cel mai propriu - de cand lumea, iar pe malurile Dambovitei gasim doar intrupari ale acestei "salbaticiuni" cu porniri de lider. Societatile animale isi cauta dintotdeauna conducatori nu neaparat puternici din punct de vedere fizic, cat mai ales psihic. In lumea cimpanzeilor, impotriva liderului care devine agresiv se formeaza adevarate coalitii - arata, intr-o inedita analiza a campaniei electorale, conf. univ. dr. Carmen Strungaru, de la Facultatea de Biologie din cadrul Universitatii Bucuresti, specialista in etologie. Citeste mai multe in EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.