Ultima oră

POLITICA:Traian Basescu: Gardianul si Realitatea Tv se afla in posesia avizului Institutului National de Expertize, care demonstreaza ca filmul cu min

Ziarul de Vrancea
1 dec 2009 713 vizualizări
Va spun de ce am solicitat avizul Institutului National de Expertize Criminalistice - ziarul Gardianul si postul Realitatea Tv se afla in posesia avizului Institutului, care demonstreaza ca filmul cu mine este trucat, insa lipsa de responsabilitate i-a facut sa nu publice acest aviz", a afirmat, luni seara, presedintele Traian Basescu.

Reprezentantii de comunicare ai postului Realitatea TV au declarat pentru HotNews.ro ca televiziunea nu este in posesia avizului. La randul sau, Alecu Racoviceanu, redactor-sef la Gardianul, a declarat pentru HotNews.ro ca "la Gardianul nu a ajuns niciun aviz, nici pozitiv, nici negativ. Nu pot sa-mi explic ce s-a intamplat. Cred ca cineva l-a dezinformat pe domnul Basescu."


"In redactia Gardianul suntem cel putin doi reporteri de investigatii care lucreaza de 20 de ani in domeniu, noi nu ne jucam cu astfel de informatii. Daca le-am primi, nu de dragul lui Basescu, ci din obligatie morala le vom publica. Nici n-ar fi fost legal sa ne trimita acest aviz, pentru ca nu suntem parte in niciun proces de expertiza. Oamenii care il mint acum pe Traian Basescu au avut la dispozitie cinci ani sa deblocheze aceasta situatie", spune Alecu Racoviceanu.



Declaratiile lui Traian Basescu:


* O sa va spun si de ce am solicitat acest aviz - pentru un motiv simplu. Ziarul "Gardianul" si postul Realitatea Tv se afla in posesia avizului Institutului National de Expertize Criminalistice, care demonstreaza ca filmul cu mine este trucat, insa lipsa de responsabilitate i-a facut sa nu publice acest aviz.


* Domnul Geoana fuge de dezbateri, la fel fugea si in 2004, cand am candidat impreuna la Primaria Capitalei. Pana la urma, s-a dovedit ca nu stia nici unde e Magurele, in ce sector. La fel va avea probleme si cu tara.


* Marian Vanghelie ar putea fi ministru de Interne, iar Adrian Nastase, ministrul Justitiei.


* Pe Patriciu, Geoana, Vantu si Voiculescu nu ii intereseaza binele romanilor.


* Mircea Geoana fuge de dezbateri, el crede ca poate fi facut presedinte de televiziuni si de campania murdara. Trebuie sa stie ca singurul care il poate face presedinte este poporul roman.


* Dinu Patriciu spera sa nu mai fie obligat sa plateasca cei 600 de milioane de euro pe care ii datoreaza la stat.


* Este clar pentru mine ca domnul Mircea Geoana ne propune o Romanie a lor, a rechinilor, si nu a romanilor. Eu voi tine Romania pentru romani si in urmatorul mandat.


* Romania a fost adusa in criza politica de interesele lui Mircea Geoana. A facut aceasta ticalosie pe care inca nimeni nu a facut-o in cei 20 de ani de la revolutie doar pentru a avea suportul sa spuna ca el poate aduce linistea, el poate aduce stabilitate, o stabilitate de care pana si Klaus Johannis, premierul propus de Mircea Geoana si Crin Antonescu se teme.


* Am avut puterea sa desemnez la SRI un director de la PSD, iar la Justitie, un fost ministru al PNL-ului. Am fost un presedinte care a avut puterea sa aduca oameni de valoare in functii, indiferent din ce partid facea parte.


* Voi fi presedintele care va mentine cota unica.


* Oamenii lui Mircea Geoana raspandesc in mediul rural zvonuri ca nu se vor plati salariile si pensiile. Eu ii asigur pe bugetari ca se vor plati, chiar daca in mandatul meu urmator, statul isi va reduce cheltuielile.


* Statul va inceta treptat sa mai fie cel mai mare consumator de bani de la buget.


* Anul trecut, comparand Romania cu Marea Britanie, Mircea Geoana spunea ca Romania nu e ca Marea Britanie, ci e o tara de doi lei. Cat mai costa Romania acum pentru Mircea Geoana.


* Domnul Mircea Geoana a mai propus amnistia fiscala. I-au cerut Patriciu si Voiculescu sa nu mai plateasca impozite?


* Ii asigur pe tinerii care si-au pus sperantele in Crin Antonescu ca voturile lor nu vor fi pierdute. Ii chem sa vina la vot. Si in mandatul trecut, unul dintre obiectivele mele au fost tinerii - mi-am dorit sa avem o lege a educatiei reformata.


* Astazi este Sfantul Andrei, ocrotitorul romanilor, si le urez tuturor romanilor "La multi ani!".



Staff-ul de campanie al sefului statului si-a exprimat nemultumirea pentru faptul ca televiziunile de stiri au boicotat declaratia de presa a lui Traian Basescu, pe care nu au transmis-o in direct:


* "Am vazut in seara asta la 19:30 imaginea hada a unei prese puse in slujba patronului si de asemenea am vazut proiectia televiziunilor de stiri intr-o posibila presedintie a lui Mircea Geoana, in care PSD-ul deschide toate jurnalele de stiri, exact ca pe vremea lui Nastase, iar toti adversarii politici sunt tinuti dupa cortina. Cred ca cei de la Realitatea TV care au facut asta nu pot fi numiti profesionisti, ci saltimbanci ai presei" - a declarat Sebastian Lazaroiu, consilierul lui Traian Basescu.


de A. Neagu, C. Ionescu HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.