Ultima oră

AFACERI: Business Report 01.12.2009

Ziarul de Vrancea
1 dec 2009 627 vizualizări
Apartamente ieftine doar pentru angajatii MApN; Campia Turzii - Cluj-Vest: Romania are incepand de azi 323 km de autostrada; Rata de succes a romanilor la Harvard: 4%; Noul Audi A8 in cele mai mici detalii

Fabricile comuniste din Bucuresti se dau cu greu la o parte din calea blocurilor noi. Intre 1.500 si 2.200 de hectare, adica 7-10% din suprafata Capitalei, este ocupata de fabrici care fie si-au incetat activitatea si au ramas in paragina, fie au fost achizitionate de dezvoltatori in scopuri imobiliare. Normele Uniunii Europene obliga scoaterea acestor mastodonti industriali in afara orasului, dar pana in prezent doar 20-30% din proprietarii fabricilor din interiorul Capitalei si-au anuntat intentia de relocare. "Multi nu s-au relocat pentru ca i-a prins criza. Si-au luat credite, le-au scazut comenzile, s-au trezit cu niste centre logistice gata si acum se lupta sa supravietuiasca", a declarat pentru capital.ro Cristian Antonescu, managing partner in cadrul ImoInvest.


Ultima decizie a lui Gelin la BRD: Dobanzi mai mici la credite. BRD-SocGen, a doua mare banca de pe piata, va anunta in cateva zile reduceri de dobanzi la creditele pentru persoane fizice, in principal la cele in lei, a declarat Patrick Gelin intr-un interviu acordat ZF la finalul mandatului sau de presedinte al bancii. "O facem pentru ca am considerat ca este normal sa o facem in actuala situatie, insa nu sunt sigur ca va exista un efect pozitiv asupra cererii de credite, care ramane foarte scazuta", spune Gelin in interviu. Pe termen mediu, dupa iesirea din criza, spune Gelin, citat de Business Standard, sistemul bancar local va intra intr-o faza de consolidare, la finele careia vor mai ramane pe piata doar cinci-sase banci universale si cateva institutii de credit de nisa.


Investitorii straini cer despagubiri cat urmatoarea transa de la UE. Cele patru litigii ale statului roman cu investitorii, aflate in judecata la Washington, ne-ar putea costa 1,16 miliarde de euro, daca statul ar pierde procesele. Suma depaseste urmatoarea transa de un miliard de euro de la UE. Pana acum, statul a castigat alte doua procese cu mari companii: Noble Ventures si EDF Services, scrie Evenimentul Zilei.


BMW Seria 7 M tunat de European Auto Source. Tunerul European Auto Source (EAS) a prezentat propria versiune a modelului BMW Seria 7 M, care a debutat la Frankfurt. Vehiculul pe care EAS a decis sa-l modifice are deja un kit sport ce ofera, printre altele, pachetul Aerodynamics si jante de 19 toli din aliaj. Tunerul a mai adaugat acestui pachet bara de protectie fata vopsita in negru mat si jante de 21 de toli vopsite, scrie StiriAuto.ro.


Apartamente ieftine doar pentru angajatii Ministerului Apararii Nationale. Garsoniere la 31.000 de euro, apartamente de doua camere la 50.000 de euro si apartamente de trei camere la 82.000 de euro (fara TVA). Este una dintre ofertele prezentate la Targul Imobiliar PROJECT EXPO, valabila insa doar pentru angajatii Ministerului Apararii Nationale. Locuintele sunt situate in ansamblul rezidential "Antiaeriana", iar ideea de a lansa aceasta oferta a apartinut chiar MAPN, care rezolva astfel problemele locative ale propriilor angajati, scrie Imopedia.ro.


Rata de succes a romanilor la Harvard: 4%. Patru romani sunt admisi anual la Universitatea Harvard dintre cei o suta care aplica. Romania se afla printre tarile europene cel mai bine reprezentate (40 de studenti) in cadrul prestigioasei institutii de invatamant, spune Alexandru Manaila, absolvent Harvard. Odata acceptat in cadrul universitatii, studentul va fi scutit de la plata cursurilor, daca dovedeste ca familia sa are un venit anual de sub 45.000 de dolari. Pentru admiterea la Harvard, tinerii aplicanti trebuie sa scrie si un eseu legat de experienta lor de viata, scrie Business Standard.


Bloodhound vizeaza un nou record de viteza: 1.700 km/ora. Recordul terestru de viteza, de 1.227 km/ora, stabilit de Thrust SSC, ar putea fi doborat in curand, daca proiectul Bloodhound isi va atinge obiectivul. Obsedati de cursa dupa stabilirea de noi recorduri, Andy Green si Richard Noble au demarat acest proiect la finele anului trecut. Cei doi spera ca racheta cu roti din imaginea alaturata, botezata Bloodhound SSC, sa atinga bariera psihologica de 1.050 mile pe ora, adica 1.680 km/ora, scrie 24auto.ro.


Cat costa pregatirea masinii pentru iarna? Pregatirea pentru iarna poate incepe cu o vizita la service, pentru soferii mai putin familiarizati cu domeniul auto. La service-urile din Bucuresti, tariful de verificare pentru iarna a unui autoturism incepe de la circa 50 de lei si poate ajunge la aproximativ 100 de lei. In functie de marca si caracteristici, preturile anvelopelor de iarna pornesc de la circa 100-150 de lei/bucata si pot trece usor peste 2.000 de lei in cazul anvelopelor cu "pretentii", scrie capital.ro.


Razboi pe piata gazelor. Marii consumatori au solicitat, pentru luna decembrie, 3,8 milioane MWh de gaze numai din productia interna, in baza legii care le permite aceasta facilitate pana in octombrie 2010. In consecinta, pentru ca cererea de gaze din partea populatiei si micilor agenti economici sa fie acoperita, 31,4% din consumul pe decembrie ar trebui sa fie acoperit din importuri. Acest lucru inseamna facturi mai mari dupa 1 ianuarie, intrucat gazele importate sunt de doua ori mai scumpe decat cele din productia interna, scrie Bursa.


Campia Turzii - Cluj-Vest: Romania are incepand de azi 323 km de autostrada. Ministerul Transporturilor va inaugura astazi tronsonul de autostrada 2B Campia Turzii - Cluj Vest (42 km), dupa ce ultima portiune de autostrada data in folosinta a fost centura ocolitoare a orasului Pitesti (15,2 km) in noiembrie 2007. Romania va avea incepand de azi 323 km de autostrada. Pentru finalizarea celor 42 km de autostrada pana in decembrie au lucrat aproximativ 4.000 de oameni, scrie Ziarul Financiar.


Noul Audi A8 in cele mai mici detalii. Audi a dezvaluit la Miami cea mai noua generatie a modelului A8, varful de gama al constructorului german. In materie de design, noul A8 imprumuta cateva elemente distinctive de la fratii sai mai mici A4 si A5 . Noul model Audi A8 masoara 5,4 metri lungime, 1.95 metri latime, 1.46 metri inaltime, si are un ampatament de 2.00 metri, scrie AutoDigest.ro.



de Ionut Baias HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.