Ultima oră

Liber la parchete si instante

Nicoleta Cristea
1 dec 2009 919 vizualizări
Ziua de 1 decembrie este libera si pentru procurori si judecatori. Astazi, in unitatile de parchet si in instante se va asigura numai permanenta, iar programul normal se va relua de miine.

"Potrivit Codului Muncii, ziua de 1 decembrie - Ziua Nationala a Romaniei, este declarata zi nelucratoare. In aceste conditii, instantele de judecata nu isi vor desfasura activitatea pe 1 decembrie, urmind ca atributiile specifice de judecata sa fie reluate miercuri, conform programului normal de lucru si in acord cu planificarile preexistente", a precizat purtatorul de cuvint al Tribunalului Vrancea, consilierul Carmen Dantis. "Cu toate acestea, 24 de ore din 24 se asigura prin procurori anume desemnati serviciile pe unitate si serviciile de interventie. In acest sens vor fi procurori care intervin pe teren, daca va fi nevoie, dar si procurori care fac permanenta pe unitate", a precizat procurorul Paul Mihaila, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. De altfel, si ieri efectivele de procurori au fost decimate, dupa ce nu mai putin de sapte magistrati din unitatile de parchet vrincene au fost nevoiti sa isi ia concediile obligatorii fara plata. Sase dintre acestia fac parte din cele doua unitati din Focsani, respectiv Parchetul Local si cel Judetean. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.