Ultima oră

Presedinti si membri cu antecedente penale in sectiile de votare

Mihaela Beșleagă
1 dec 2009 1062 vizualizări
In sectia 276 din Paulesti membru PNG-CD este Violeta Ichim, amendata de Parchet in septembrie pentru ca la alegerile europarlamentare a semnat in fals pentru doua persoane plecate in strainatate u tot la Paulesti, in sectia 279, presedinte este Luminita Roinita, cercetata impreuna cu Violeta Ichim u la Ploscuteni, Marcela Iancu, implicata in scandalul alegerilor din 2004, cind au fost condamnati mai multi alegatori pentru vot multiplu, este din nou presedinte, in sectia 287

La alegeri noi, cu aceeasi oameni penali vechi in sectii! Acesta pare sa fie moto-ul dupa care au loc si in acest an alegerile prezidentiale din Vrancea. Dupa incilceala cu listele de propuneri pentru presedintii si loctiitorii din sectiile de votare, motiv de gilceava si suspiciuni, transmise atit de fostul prefect, cit si, ulterior, de actualul prefect, au ramas niste evidente. La primul tur de scrutin au vegheat la corectitudinea procesului electoral in sectii persoane cu un trecut patat de actiuni cu iz de frauda electorala. Astfel, la Paulesti, presedinte in sectia 279 este Luminita Roinita, care a fost cercetata de Parchet dupa ce, la alegerile europarlamentare din iunie a.c., in calitatea de presedinte al sectiei de votare nr. 235 Paulesti, a trecut cu vederea faptul ca un membru din sectie a semnat pe listele electorale in numele a doi cetateni plecati in Italia. Violeta Ichim, membru al sectiei, reprezentant la acea data al Partidului Forta Civica, s-a ales cu o amenda administrativa de 300 lei, cite 150 de lei pentru fiecare semnatura falsa. Violeta Ichim a recunoscut la audieri ca a semnat in numele celor doi pe listele electorale permanente, dupa cum se arata in solutia Parchetului din data de 30 septembrie a.c. Acest incident "minor" nu a fost insa un impiediment pentru ca Violeta Ichim sa participe si la primul tur de scrutin pentru alegerile prezidentiale din 6 decembrie, ca membru in sectia de votare 276 Paulesti, de aceasta data din partea PNG-CD. Violeta Ichim face parte din lista de peste 200 persoane transmisa simbata noapte de presedintele PNG-CD, Gigi Becali, care a inlocuit reprezentantii in sectii pe ultima suta, la presiunea PSD. Un alt exemplu, la Ploscuteni. Presedintele sectiei de votare 287 este celebra functionara Marcela Iancu, cea care a condus ostilitatile si in 2004, cind satenii plecati in strainatate votau masiv prin teleportare. De altfel, aici au si fost condamnati mai multi alegatori pentru vot multiplu. Marcela Iancu a fost si la europarlamentare presedinte, dar in sectia 243 din localitate. Toate aceste cazuri dupa ce, in functiile strategice din sectiile de votare, au fost numiti presedintii si loctiitorii in urma a doua trageri la sorti, ambele contestate. Ultimul cuvint l-a avut PSD, care a reusit, in urma unei plingeri formulata pe ultima suta la Biroul Electoral Judetean, sa inlocuiasca persoanele alese din lista lui Ion Oprea cu oameni din lista fostului prefect Raluca Dan. Persoanele aflate in lista, practic aceleasi de la europarlamentare, au primit avizul Autoritatii Electorale Permanente, in sensul ca s-au verificat daca au participat anterior la alegeri si daca au antecedente. Legislatia cere imperativ ca din conducerea sectiilor sa faca parte cetateni cu onoarea nepatata, cu o buna reputatie in localitate si neangajate politic. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.