Ultima oră

Tomografe fara vlaga in Vrancea

Raluca Manolache
30 nov 2009 1133 vizualizări
Singura sansa a pacientilor din judet ramine investigatia CT ce poate fi realizata la centrul de diagnostic imagistic Euromedic Focsani u in cazul persoanelor asigurate CAS suporta 90% din contravaloarea investigatiei

In spitalele din Vrancea nu functioneaza la aceasta data nici un computer tomograf. La Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani nu se mai fac tomografii din luna iunie, pentru ca s-a decis externalizarea serviciilor medicale oferite de tomograful unitatii, iar firma care se ocupa de amenajarea noului spatiu mai are de lucru, iar de citeva saptamini nici la Spitalul Militar Focsani aparatul nu mai este functional. In aceasta saptamina, la Spitalul Militar urmeaza sa ajunga echipa de service care va verifica ce s-a mai stricat de aceasta data si cit ar trebui sa scoata unitatea din visterie pentru repararea aparatului. "Tomograful nu mai functioneaza de doua saptamini. Se mai defecteaza pentru ca este vechi. Speram ca in cel mai scurt timp sa il reparam", a precizat col. Florin Costache, comandantul Spitalului Militar. In aceste conditii, singura sansa a tuturor pacientilor din judet ramine investigatia CT (tomografie computerizata) ce poate fi realizata la centrul de diagnostic imagistic Euromedic Focsani. De altfel aici ajung si urgentele de la Spitalul din Focsani, mai ales ca Euromedic se afla in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea. Asa se face ca in cazul persoanelor care cotizeaza la fondul de sanatate CAS suporta 90% din contravaloarea investigatiei. Asiguratii trebuie insa sa prezinte o serie de documente precum trimitere de la medicul specialist, o adeverinta de asigurat sau in cazul pensionarilor cuponul de pensie si o fisa de solicitare care este completata tot de medicul specialist. De asemenea, persoanele cu handicap beneficiaza de gratuitate suta la suta. Vrincenii care nu prezinta aceste documente dar doresc sa vada cum stau cu sanatatea vor trebui sa scoata din buzunar intre 200 si 360 de lei, in functie de segmentul expus si de materialele sanitare folosite. Medicii spun ca examenul computer tomografic este util in diagnosticul unor modificari de structura a unor organe solide precum creier, plamin, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, tiroida, splina, oase etc. în plus, aceasta investigatie poate fi efectuata si pacientilor aflati in stare grava, cu functii vitale instabile, fiind recomandata in cazul traumatismelor intrucit furnizeaza rapid date legate de eventuale hemoragii interne sau leziuni grave. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.