Ultima oră

Contabilii autorizati au depus ieri juramintul

Doina Ganea
1 dec 2009 1777 vizualizări
37 de contabili au intrat ieri in rindul membrilor CECCAR

Ieri, nu mai putin de 37 de stagiari ai filialei Vrancea a Camerei Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) au depus juramintul de intrare in CECCAR dupa ce au sustinut examenul de aptitudini, pentru a putea profesa in domeniu. Cei mai multi candidati, 33, au devenit de ieri contabili autorizati, in timp ce alti patru au obtinut calitatea de expert contabil. Adina Ofelia Cucuta, Fanica Rizea, Cristina Nedelcu si Georgica Negrea sint contabilii care au obtinut medii de peste 9 la examenul de certificare in categoria experti contabili. Expertii au depus ieri juramintul prin care se angajeaza sa respecte legile statului, codul de conduita profesionala al CECCAR si, nu in ultimul rind, secretul profesional. "Stiu ca dvs intrati in aceasta profesie intr-o perioada grea, de criza, dar am incredere ca fortele dvs., proaspete, unite cu eforturile celorlalti contabili profesionisti vor determina curind insanatosirea mediului economic, iesirea din criza economica si morala care ne afecteaza. Nicio decizie inteleapta nu poate fi luata fara consultarea unui profesionist contabil. Sint sigura ca dvs va veti lua in serios rolul critic constructiv al actului managerial", le-a spus Liliana Manescu, director executiv al CECCAR Vrancea, celor care de ieri au patruns in tainele cifrelor din spatele afacerilor vrincene. La rindul sau, presedintele CECCAR Vrancea, Marin Nicolaie, le-a recomandat noilor membrii ai filialei sa fie impartiali. "Noi trebuie sa fim tot timpul pregatiti din punct de vedere profesional, ca sa nu gresim in tragerea la raspundere a unor persoane nevinovate, dar nici sa nu-i scutim pe cei vinovati de plata obligatiilor", a subliniat Nicolaie Marin. Numarul membrilor Filialei CECCAR Vrancea a ajuns astfel ieri la 568, din care 357 sint experti contabili, 175 contabili autorizati si 36 societati cu profil de expertiza contabila sau contabilitate. (Doina GANEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 22 ore, 38 minute, 38 secunde
Dupa nume, Rizea Narcis, e evident ca am o legatura cu Fanica Rizea care a obtinut a doua medie. Felicitari mama! La mai sus!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.