Ultima oră

Haideti sa serbam Ziua Nationala a Romaniei!

Raluca Manolache
1 dec 2009 1334 vizualizări
Intre orele 10.00 - 12.30 va fi oprita circulatia in sensul giratoriu de la Teatru

Vreti sa serbati asa cum se cuvine 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei? Tot ce trebuie sa faceti este sa va deplasati la Teatrul Municipal "Maior Gheorghe Pastia" unde militarii din Garnizoana Focsani si autoritatile locale vor marca aceasta zi printr-o serie de manifestari publice la care orice vrincean care-si respecta tara este invitat sa participe. Incepind cu ora 10.00, in foaierul teatrului va avea loc vernisajul expozitiei foto cu tema "Militarii garnizoanei Focsani de-a lungul timpului", iar de la ora 11.00, in fata institutiei se va desfasura un ceremonial militar si religios. Cu aceasta ocazie va fi realizat si un moment poetic si artistic sustinut de catre actorii teatrului si de muzica militara, dar si de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei". Astfel, intre orele 10.00 "" 12.30 va fi oprita circulatia pe strada Republicii, intre intersectia cu strazile Mihail Kogalniceanu si Cuza Voda (sens giratoriu). Ziua de 1 Decembrie a fost adoptata ca Zi Nationala a Romaniei in 1990 si simbolizeaza unirea tuturor romanilor intr-un singur stat. La 1 Decembrie 1918, Adunarea Nationala de la Alba Iulia, constituita din 1.228 de delegati si sprijinita de peste 100.000 de romani veniti din toate colturile Ardealului si Banatului, a adoptat o Rezolutie prin care s-a consfintit unirea tuturor romanilor cu Romania. Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Ziarul de Vrancea va ureaza un sincer La Multi Ani! (Raluca MANOLACHE)


Asculta imnul Romaniei:



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.