Ultima oră

Cu Wilmark si Veveritele lui Maruta: Mega-petrecere in scop caritabil la Focsani

Silvia Vrînceanu Nichita
30 nov 2009 13683 vizualizări
GALERIE FOTO!!!Lumea buna a judetului a luat parte simbata seara la balul de caritate organizat de Clubul Rotary Varana, dedicat stringerii de fonduri pentru 22 de copii talentati u doamnele au afisat tinute sofisticate, in vreme ce domnii au bagat adesea mina in buzunar pentru licitatiile caritabile u ziarul nostru va ofera o garie foto de la evenimentul care a avut loc la sala de bal a restaurantului Fashion Center

Alexandra Stanciu, o pustoaica de 13 ani din Focsani, vrea sa devina in maxim zece ani Beyonce a Romaniei. Pina atunci insa viseaza sa ajunga la cunoscutul concurs de televiziune "American idol" pentru care si-a trimis deja CV-ul muzical peste Ocean. Desi este doar in clasa a VII-a a obtinut peste 50 de premii in cariera, intre care si unul international, in Bulgaria. Mariana Hurjui are 14 ani si cinta divin la flaut. Visul ei este sa intre la conservator si sa ajunga o cunoscuta solista de muzica populara. La o cariera in muzica populara viseaza si Geta Fulga si prietena ei Carmen Pasare. In virsta de 13 ani, fetele vin de la munte, din Paltin si Spulber, dar sint obisnuite cu studiourile tv, unde sint invitate adesea sa cinte. Pe urmele caror artiste vor sa calce? Daniela Condurache, Stefania Rares sau Sofia Vicoveanca. "Daca ne ajuta Dumnezeu am vrea sa ajungem vedete!", ne spun fetele. La fel de talentata este si Georgiana Panait de 13 ani din Gugesti, care tinteste sa o depaseasca in muzica pe celebra Celine Dion, desi o admira foarte mult si pe Andra, dar fura si din stilul scenic al Alinei, "veverita" de la Happy Hour. Nazuintele acestor copii talentati au adunat simbata seara lumea buna a orasului la cea de-a doua editie a balului de caritate organizat de Clubul Rotary Varana Focsani, condus de Rodica Dinuta, cunoscuta mai ales ca actionar la Comat SA. Copiii au incintat invitatii cu talentul lor artistic si au multumit pentru sprijinul acordat in numele celor 22 de beneficiari ai proiectului umanitar. In afara celor talentati in muzica, Clubul Rotary Focsani sprijina si alti copii dotati intelectual sau care exceleaza in alte forme ale artei, pentru care simbata seara s-au facut mai multe donatii.


De la cei mari pentru cei mici


Peste 200 de oameni au onorat invitatia la altruism facuta de membrii clubului, din care fac parte oameni de afaceri, medici, profesori, psihologi sau avocati. Doamnele si-au pus rochii elegante, domnii si-au umplut portofelele pentru a darui din prea plinul sau poate chiar din putinul lor unor copii talentati, dar care nu au avut norocul sa se nasca intr-o familie cu posibilitati materiale care sa le asigure un viitor stralucit, asa cum merita. Petrecerea umanitara, intitulata "Alege viitorul", a fost dedicata celor 22 de copii dotati care au intrat de anul trecut sub aripa Clubului Rotary si care stringe bani de la oamenii generosi pentru a le oferi burse de studiu. Totul a inceput cu aplicarea unor teste de inteligenta, dupa cum ne spune Rodica Dinuta, cea care a fost amfitrionul petrecerii.

"Fiecare dintre noi facem bine, dar intr-un mod organizat altul este impactul", ne-a spus Rodica Dinuta, care a apreciat disponibilitatea concitadinilor sai de a investi dupa puteri in viitorul acestor copii, spunind ca petrecerea si-a atins scopul. "Balul de caritate din acest an se desfasoara sub indemnul generos lansat de guvernatorul Districtului Rotary Romania si Republica Moldova, Daniel Condurache, si anume "Viitorul unui copil este in miinile tale". Scopul acestui bal este de a stringe fonduri pentru sustinerea acestor copii cu reale afinitati intelectuale sau in diferite domenii artistice dar cu o situatie financiara precara", a declarat Rodica Dinuta, adaugind ca multi dintre copiii de suflet ai clubului sint din mediul rural care nu au posibilitatea de a-si desavirsi talentul in scolile din oras. Petrecerea a fost animata de cunoscutul Wilmark, care si-a adus la Focsani si dansatorii de salsa, iar de antrenul muzical s-au ocupat "Veveritele lui Maruta".


3.150 de lei, cel mai scump tablou


Intre doua reprize de dans, discutii si voie buna au avut loc runde de licitatii caritabile. Cel care a avut misiunea de a-i determina pe cei prezenti sa doneze si mai multi bani, in afara biletului de intrare, a fost actorul Sorin Francu, care a facut reclama lucrarilor de arta realizate de copii sau tineri cu dizabilitati, cu ajutorul frumoaselor hostese. Cea mai mare suma licitata pentru un tablou a fost oferita de ministrul Sorina Placinta, 3.150 de lei, care a venit la petrecere alaturi de secretarul de stat Doina Melinte si citeva familii de prieteni.

Ea i-a oferit piesa de arta prietenei sale Carmen Muraru, de la firma Dinasty Piatra Neamt. Printre cei care au licitat pentru unul sau mai multe lucrari s-au numarat Florenta si Liviu Jitea, Marcela si Ionel Mustea-Serban, Doru Simiz, Dan Vicol, colectionarii Rodi-Edna si Gabriel Guzu de la Galeriile Hidalgo, dr. Laurentiu Bodolan, Constantin Grigorica, Neculai Tutoi sau Vasile Bordea, care au oferit sume cuprinse intre 500 si 3.000 de lei pentru tablouri si goblenuri migalite de oameni cu care soarta a fost nedreapta. Chiar daca au licitat sau nu, alti oameni de afaceri au sponsorizat direct proiectul. Organizatorii s-au declarat incintati de reusita petrecerii dar si de sumele colectate, in conditiile in care traim un an de criza economica. Banii, pina la ultimul leu, vor merge in beneficiul acestor copii, intrucit toate eforturile generate de acest proiect implica voluntariatul, dupa cum ne-a spus dr. Laurentiu Bodolan, membru in boardul clubului. "Unii dintre acesti copii traiesc intr-un mediu care nu-i incurajeaza. De exemplu, unul dintre copii a vrut sa primeasca o biclicleta pentru ca mergea zece kilometri pe jos pina la scoala", ne-a spus Marinela Macovei, una dintre membrele Clubului Rotary. La eveniment au participat membrii cluburilor rotariene din mai multe judete ale tarii. (Silvia VRINCEANU)


Iata citeva imagini surprinse la balul de simbata seara:






Omul de afaceri Liviu Jitea, alaturi de sotia lui, Florenta, a fost unul dintre cei mai activi licitatori si a cumparat cele mai multe tablouri.



Rodica si Petre Dinuta si-au imbogatit colectia cu trei goblenuri lucrate de de copiii cu dizabilitati.




Sorina Placinta i-a oferit tabloul cumprat la licitatie prietenei ei Carmen Muraru de la Piatra Neamt. Familia Muraru este detinatoarea brandurilor Dinasty si Alb&Negru.



Gabriel Guzu, proprietarul Galeriilor de Arta Hidalgo, si-a imbogatit colectia cu doua tablouri.




Dan Vicol si Ionel Mustea au licitat "la pachet".




Directorul sucursalei CEC Bank a plecat acasa cu un mic goblen.




Luana Stoica, fiica presedintelui Judecatoriei Panciu, Florin Stoica, si a Elenei Stoica, directorul de la Tricoton, a licitat pentru o sculptura pe care i-a oferit-o prietenului ei. In schimb, tinarul i-a oferit un pupic.




Intre doua licitatii si un pahar de vorba, cei prezenti au iesit pe ringul de dans. In prim-plan familiile Mustea si Vicol.




Oftalmologul Laurentiu Bodolan, care a venit la bal alaturi de sotia sa Mihaela, de asemenea medic oftalmolog, si de citeva familii de prieteni, a licitat pentru un nud.




Florenta si Liviu Jitea, singurii vrinceni care au intrat oficial in Topul 300 al revistei Capital. Liviu Jitea ocupa pozitia 79 in top, cu o avere de 85-90 milioane de euro.




Iulia si Decebal Bacinschi au dansat impreuna....





dar si separat!




un indemn pentru sportul de masa de la ministrul Sorina Placinta si secretarul de stat Doina Melinte de la Ministerul Tineretului si Sportului.




Inca o runda de licitatii caritabile.




Finantistul Constantin Grigorica stie exact cite sponsorizari se aduna in judet. La bal, directorul a licitat pentru un "Cap de dac".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 9 ore, 17 minute, 3 secunde
va fut muma-n cur de jigodii si de umflati
, acum 739392 zile, 9 ore, 17 minute, 3 secunde
explicatie - cuvantul cenzurat este "foot"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.