Ultima oră

CUP Salubritate SRL a fost preluata de Consiliul Local Focsani

Doina Ganea
28 nov 2009 2912 vizualizări
Consiliul municipal a devenit astfel actionar majoritar la noua societate care se ocupa de activitatea de salubrizare

Consilierii locali ai municipiului Focsani au aprobat ieri doua proiecte de hotarire care fac referire la SC CUP Salubrizare SRL Focsani, o societate recent infiintata pe linga CUP SA Focsani, condusa de Viorel Profiroiu. Astfel, alesii locali au aprobat achizitionarea de catre municipiul Focsani a partilor sociale detinute de SC CUP SA Focsani la SC CUP Salubritate SRL, dar si infiintarea si alegerea formei de gestiune a serviciului public de salubrizare stradala. Astfel, municipiul Focsani va achizitiona partile sociale in numar de 10.000 cu o valoare nominala de 10 lei/actiune, partea sociala insumind in total 100.000 lei capital social. De mentionat faptul ca plata partilor sociale se va face abia dupa aprobarea bugetului local al municipiului pe anul 2010. Gheorghe Vasilescu, directorul general de la CUP SA, a precizat in fata consilierilor locali ca aceasta masura trebuia luata pina pe 30 noiembrie pentru a fi pus in aplicare proiectul european «Vranceaqua», deoarece Programul Operational Sectorial Mediu si comisia de aprobare a proiectelor de la Bruxelles a impus CUP SA delimitarea clara a activitatilor desfasurate in calitate de operator regional al serviciilor de apa si canalizare, de activitatea de salubrizare si colectare a gunoiului. «Avind in vedere si statutul societatii, prin care partile sociale nu pot fi detinute decit de autoritati publice locale fara interventia persoanelor fizice sau juridice private, singura solutie este ca partile sociale detinute de CUP Salubritate SRL sa fie preluate de Consiliul Local. Ca urmare Consiliul Local va detine in continuare aceasta activitate, pe care pina acum o detinea prin intermediul CUP SA. Acum va fi o subordonare directa si prin detinerea de capital social», a precizat directorul CUP SA Focsani, Gheorghe Vasilescu. Alesii locali au fost ieri de acord in unanimitate cu acest proiect. De precizat ca firma CUP Salubritate SRL Focsani este cea care a incasat o amenda consistenta de la Garda Judeteana de Mediu pentru ca nu a inchis la timp groapa de gunoi a municipiului de la Golesti, pe 16 iulie 2009, asa cum stabileau directivele europene. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 7 ore, 10 minute, 8 secunde
Vioras draga pare-se ca te afli cam pe ultima suta de metri. Nu-l mai ai pe Vasilica sa te tina in brate de cate ori te-apuca crizele de isterie. Bobocel esti pe ultima suta, te vad la gura sobei in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.