Ultima oră

Radovici, o achitare dintr-un sir intreg de achitari

Nicoleta Cristea
27 nov 2009 1201 vizualizări
Multi dintre soferii prinsi bauti la volan scapa in instanta doar cu amenzi administrative u doar 40 % dintre soferii cercetati sint trimisi in judecata

Multi dintre cei trimisi anul acesta in judecata pentru alcoolemii nepermise la volan au scapat relativ usor in prima faza de judecata. Cel mai sonor nume intr-un caz de acest gen este cel al fostului viceprimar al Focsaniului, Dan Constantin Radovici, care, in ciuda unei alcoolemii de peste 1,60 de grame la mie, a fost achitat la fond, cel mai probabil urmind ca procurorii sa faca apel. Sint si cazuri in care soferii abtiguiti scapa definitiv de pedeapsa penala, cu motivarea ca faptele acestora nu prezinta pericolul social al unei infractiuni. La o contabilizare bruta, achitarile definitive au survenit chiar si dupa alcoolemii probate incepind de la 1,10, si ajungind chiar si la 1,80 de grame la mie, ceea ce inseamna betie cronica. "Din totalul dosarelor solutionate in decurs de un an de toate unitatile de parchet din Vrancea, se finalizeaza cu rechizitorii in medie 10%, iar in restul cauzelor se dau solutii de neincepere. In ceea ce priveste regimul circulatiei pe drumurile publice, solutiile de trimitere in judecata sint cu mult peste medie, ceea ce inseamna ca fenomenul este ridicat, si semnificativ in judet. In aceste cazuri media de dosare finalizate cu rechizitorii este de 30, 40%", a precizat procurorul Paul Mihaila, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. Conform legii, "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in singe se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani", insa in cele mai multe cazuri solutiile date in instanta sint de cel mult un an cu suspendare. Cel mai des in ultimul timp se pare ca cei prinsi bauti la volan sint achitati ulterior, cel putin in prima faza de judecata, aplicindu-li-se amenzi administrative. Desi nu exista un bilant centrat doar pe acest gen de infractiuni, numai in ultimele luni, peste zece astfel de dosare s-au incheiat cu achitari. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.