Ultima oră

AFACERI: Business report 25.11.2009

Ziarul de Vrancea
25 nov 2009 605 vizualizări
S-a vandut prima locuinta ANL destinata inchirierii: 2 camere cu 14.700 de euro; Strainii au 33% din economie, dar cu numai 17% din salariati; Taxe cerute inapoi de la Fisc. Cum sa te lupti cu statul, iar Lamborghini Gallardo Twin Turbo "Race Version", un incredibil supercar de 1875 CP

Mihai Voiculescu, omul care a pus Romania pe harta Google. Mihai Voiculescu, alias "Mihai Cartograf", este un programator de 32 de ani din Targu Jiu si unul dintre primii romani care a inceput sa deseneze harta Romaniei in Google Maps. El este co-creatorul Google Map Maker Romania si printre primii utilizatori numiti de catre Google drept moderator de incredere in Map Maker. Mihai a explicat pentru capital.ro cum a ajuns Romania dintr-o tara desertica pe harta Google numarul unu la editari in Europa. Ultima data cand am verificat erau in jur de 6.500 de editari, dar nu eu detin recordul, mai este un alt Mihai care are mai mult timp si are peste 7.000 de editari.


Strainii au 33% din economie, dar cu numai 17% din salariati. Strainii au adus in Romania capital cu ajutorul caruia controleaza o treime din economie, dar in companiile cu capital strain lucreaza doar circa 760.000 de salariati, adica 17% din totalul angajatilor din economie, potrivit datelor obtinute de Ziarul Financiar de la Registrul Comertului. Companiile straine au o pondere de circa o treime din cifra de afaceri totala de 250 miliarde de euro a companiilor din Romania.


Peste 360.000 de romani au plecat la munca in strainatate, in 2009. Cei mai mulÃi dintre romanii care au plecat, anul acesta, să muncească in străinătate s-au angajat in agricultură, hoteluri, restaurante sau in domeniul medical, potrivit datelor furnizate de firmele de recrutare ºi de ANOFM. Spre deosebire de anii trecuÃi, Ãările preferate de romani in acest an sunt Germania, FranÃa sau Danemarca. Veniturile obÃinute in străinătate nu diferă faÃă de cele de anul trecut. în funcÃie de postul ocupat, dar ºi de experienÃă, romanii pot caºtiga pană la 8.700 de euro lunar, scrie Business Standard.


Lamborghini Gallardo Twin Turbo "Race Version", un incredibil supercar de 1875 CP. Underground Racing si-a prezentat cea mai noua creatie a sa, un Lamborghini Gallardo cu propulsor V12 twin turbo de 1875 CP, botezat \'Race Version\'. Vehiculul deosebit de puternic a fost creat special pentru un client, Jonah, si functioneaza cu ajutorul combustibilului VP C16, folosit pentru alimentarea masinilor de curse, StiriAuto.ro.


Locul de joaca, o treime de salariu. Romanii au prins gustul distractiei din mall. Insa, cei care au copii si se aventureaza pe la locurile de joaca amenajate in centrele comerciale trebuie sa aiba ceva bani in buzunare, caci preturile sunt destul de piperate. De regula, tarifele de weekend sunt mai mari chiar si cu 10% fata de cele aplicate de luni pana vineri. La un tarif mediu de 25 de lei pentru o ora de joaca, o familie cu doi copii va lasa la receptie 50 de lei. Daca vor sa le ofere ceva de mancare, vor mai avea de platit inca pe atat, scrie Evenimentul Zilei.


S-a vandut prima locuinta ANL destinata inchirierii: 2 camere cu 14.700 de euro. Primul apartament construit de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), prin programul de inchiriere destinat tinerilor, a fost vandut la jumatatea lunii noiembrie, cumparatorul platind 62.137 lei (circa 14.700 de euro) pentru un apartament cu doua camere din orasul Nehoiu, judetul Buzau. Pretul de inventar al unei garsoniere construite de ANL in Bucuresti este de circa 20.000 de euro, iar in tara variaza intre 14.000 si 17.000 euro, in functie de suprafata, scrie Capital.


CEZ - suspectata de abuz pe piata electricitatii din Cehia. Autoritatile antitrust din Uniunea Europeana au efectuat, ieri, un raid inopinat la compania energetica ceha CEZ AS, detinuta de stat, dar si la alte societati suspectate ca au derulat activitati anticoncurentiale. Jonathan Todd, purtator de cuvant al Comisiei pentru Concurenta din UE, a declarat: "Oficialii Comisiei au desfasurat inspectii neanuntate la sediile CEZ AS din Republica Ceha", scrie Bursa.


Celebra marca De Tomaso se relanseaza. Gian Mario Rossignolo, fost responsabil pe partea de marketing la FIAT si fost presedinte la Telecom Italia, este cel care si-a propus sa readuca la viata marca de automobile De Tomaso. Planurile lui Rossignolo prevad aparitia a nu mai putin de trei modele, incepand din 2011. Este vorba de automobile de top, din punct de vedere al calitatii si performantelor - un crossover, un sedan de lux si un coupe, scrie 24auto.ro


Taxe si amenzi de 300.000 de euro cerute inapoi de la Fisc. Cum sa te lupti cu statul. Printre altele, romanii cer fie restituirea taxei de prima inmatriculare, fie este vorba despre plangeri contraventionale ori actiuni in contencios administrativ. "In contextul crizei economice, contribuabilii, inclusiv persoane fizice, au devenit mult mai atenti la sumele pe care trebuie sa le achite si mult mai dispusi la initierea unui demers judiciar in vederea diminuarii acestor sume sau a amanarii momentului platii", a declarat pentru Gandul avocatul Cosmin Vasile, partener in cadrul Casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu.


Dacia, bine pozitionata: piata auto low-cost va creste de 6 ori, dar se aglomereaza competitia. Vanzarile globale ale automobilelor low-cost, din care face parte si Dacia cu modelele Logan si Sandero, vor creste cu 500% la nivel global pana in 2010, potrivit firmei de consultanta A.T. Kearney. In general, masinile din segmentul low-cost fac parte din clasa mini sau mica, care includ modele precum Ford Ka, Renault Clio, Chevrolet Spark, Hyundai Getz sau modelele Logan si au preturi cuprinse intre 1.500 si 5.200 de euro, scrie Ziarul Financiar.


Patru motive pentru care Legea Comertului este greu de aplicat. La circa o luna de la aprobarea de catre presedintele Traian Basescu, Legea Comertului se dovedeste greu de aplicat din cauza unor probleme legate de definirea produselor si de termenele de plata. Dupa ce si-au dat seama ca nu prea stiu la ce categorie sa-si incadreze produsele, ca nu au fost bine definiti termenii de consumator si comerciant, iar termenele de plata sunt greu de respectat, furnizorii vor sa modifice legea. In mare, au ajuns la ideea ca ar fi mai bine ca fiecare producator sa-si negocieze contractul, inclusiv termenele de efectuare a platilor, scrie Business Standard.


Masina anului 2030 in viziunea unui tanar designer roman. Conceptul Bionic este un vehicul futuristic inspirat din formele organice gasite in natura amestecat cu tehnologii ecologice pentru un oras al viitorului mai putin poluat. Masina a fost conceputa de un tanar designer roman, Vlad Icobet, in varsta de 22 de ani, absolvent al Universitatii Natioanale de Arte Decorative si Design, Bucuresti. Creata ca o masina pentru orasele ultra-aglomerate ale anului 2030, acest model este alimentat de energia solara, scrie AutoDigest.ro.



de I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.