Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei 25.11.2009

Ziarul de Vrancea
25 nov 2009 578 vizualizări
Baronii PSD despre Johannis: in patru luni il terminam; Baronii locali ai PSD si PD-L, asfalt electoral de 55 de milioane de euro; Scandal cu bani publici la Opera; Romania lui Salman Rushdie: Dracula, Nadia si Eugen Ionesco

Baronii PSD despre Johannis: in patru luni il terminam. PSD si PNL si-au impartit deja posturile in echipa primarului Sibiului. Acestuia i se pregateste un mandat de sacrificiu in care sa ia toate masurile nepopulare. Crin Antonescu si Mircea Geoana au stabilit formula de guvern PSD-PNL pana in cele mai mici detalii. De acestea s-au ocupat, luni seara, si baronii PSD, care au decis si durata mandatului premierului Klaus Johannis: "Patru luni ca sa-i restructureze pe bugetari, apoi il terminam". Increzatori pe voturile lui Crin Antonescu, liderii social-democrati s-au pus deja pe destupat sticle de sampanie si asteapta acum sa treaca cele 10 zile pana cand Geoana se va instala la Cotroceni, scrie EvZ.


Accidentele auto ne costa 4,1 mld. $ pe an, politistii dau vina pe drumuri. Romania se situeaza pe locul cinci in Europa si Asia Centrala in ceea ce priveste costul economic provocat de accidentele rutiere, estimat la 4,1 miliarde de dolari in functie de preturile din 2008, potrivit unui raport al Bancii Mondiale (BM). Costul estimat pentru un deces este in Romania de 888.860 de dolari, mai putin de jumatate decat sumele din Slovenia sau Cehia. Costurile directe ale accidentelor rutiere cu victime includ tratamentul de urgenta, costurile medicale initiale, cheltuielile de refacere, tratamentul pe termen lung, costurile cu polita de asigurare, cele legale si cele suportate de angajator, scrie Gandul.


Intr-un orasel italian "tolerant si fara infractionalitate" s-a declansat operatiunea "Craciun Alb": afara cu imigrantii clandestini. Edilii localitatii Coccaglio, din nordul Italiei, fac vizite la domiciliul rezidentilor straini, cercetandu-le permisele de sedere. Cei gasiti cu vizele expirate sunt expulzati fie pe loc, fie invitati sa plece pana de Craciun. De aici si numele operatiunii - "Craciun Alb" - care a provocat un adevarat scandal national. Initiativa "Craciun Alb" a fost lansata la 25 octombrie, cu scopul primar de a face recensamantul celor mai putin de 7.000 de locuitori ai oraselului Coccaglio, din Lombardia, la aproape 100 de kilometri distanta de Milano, scrie Cotidianul.


Judecatoarea lui Gorbunov revine in magistratura cu voie de la instanta suprema. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ieri ca judecatoarea Maria Nicola, care l-a eliberat pe motive medicale pe Serghei Gorbunov, suspect, la inceputul acestui an, in cazul uciderii a doi oameni la o casa de schimb valutar din Brasov, poate sa-si reia activitatea de magistrat. Decizia Curtii vine dupa ce procurorii doljeni acuzati ca au permis eliberarea aceluiasi Gorbunov au fost repusi in functii tot de instanta suprema, scrie Romania libera.


Baronii locali ai PSD si PD-L, asfalt electoral de 55 de milioane de euro. De la 1 octombrie pina in prezent, deci in campania electorala, mai multe consilii judetene au incheiat contracte pentru reabilitari de drumuri. Nota de plata: 55 de milioane de euro. Firmele care au primit contractele sint controlate de oameni politici, de rude si prieteni ai acestora sau, pur si simplu, de donatori la partid. Din cele 55 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei, aproximativ 49,5 milioane, a fost atribuita de consiliile conduse de PSD, iar restul de cele controlate de PD-L, scrie Academia Catavencu.


"Jurnalismul va deveni un camp de lupta"! Profesorul Pierre Moeglin, specialist in stiintele educatiei, comunicare si digitalizarea media, a vorbit cu evz.ro despre viitorul presei traditionale in contextul dezvoltarii celei online si despre pericolele ce rezida in marea libertate oferita de accesul la Internet.

Evz.ro: Cum vedeti coabitarea, si implicit cooperarea, dintre jurnalistii traditionali si cei de online in cadrul aceleiasi redactii?

Pierre Moeglin: Idealul este ca jurnalistii din aceeasi redactie sa comunice intre ei, aceasta comunicare avand la baza o matrice care, teoretic, ii ajuta sa realizeze un ziar zilnic, suplimente, continut de web etc. Toate acestea cresc din aceeasi matrice si sunt un obiectiv magnific, care nu se produce. Iar intrebarea care se pune este de ce nu se produce si care este solutia. Integral in EvZ.


Romania lui Salman Rushdie: Dracula, Nadia si Eugen Ionesco. Ajuns in Romania, tara lipsa pana acum in calatoriile sale prin Europa Centrala si de Est, Salman Rushdie a aratat marti cat de priceput si relaxat navigator e prin toate marile de povesti adevarate ale lumii. A ras si a vorbit despre echipa sa de suflet, Tottenham Hotspur, despre cum i-a ajuns o pagina de carte hit U2 sau despre cum a jucat Eugene Ionesco, scrie Gandul.


La fel ca Rebegea, arestat pentru mita. Judecatorul PD-L-istului acuzat de frauda visa sa ajunga la Cotroceni ca sa ancheteze ministri. Lucian Netejoru, judecatorul care l-a pus in libertate pe vicepresedintele unei sectii de votare din Giurgiu, arestat pentru fraude electorale, a candidat, in 2007, pentru un post in comisia prezidentiala care ancheta presupuse fapte penale savarsite de membrii Guvernului. Alaturi de Netejoru, un alt magistrat, Dumitru Rebegea, a dorit sa faca parte din Comisie. Rebegea este in prezent arestat, dupa ce DNA l-a retinut la inceputul acestei luni pentru luare de mita. CSM a respins cererile, scrie Gardianul.


CEDO condamna Romania pentru incalcarea libertatii de expresie. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat ieri Romania pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil si a dreptului la libera exprimare in doua actiuni deschise de ziaristul Laurian Ieremeiov. Ziaristul a fost condamnat de judecatorii romani in urma unor dezvaluiri de presa. Jurnalistul Laurian Ieremeiov, care a dat statul roman in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, a avut castig de cauza, informeaza APADOR-CH. Ziaristul s-a adresat instantei internationale dupa ce a considerat ca a fost condamnat pe nedrept in doua cauze, scrie Romania libera.


Cum ajungi, din plutonier-major, general? Dai 95.000 RON la PD-L. In decembrie 2008, Eugen Gheorghe era plutonier-major in rezerva. Acum este general, dupa ce presedintele Traian Basescu l-a avansat, pe 22 octombrie, la pachet cu Gabi Oprea, Neculai Ontanu si Anghel Iordanescu. Deci repetam: intr-un an, un plutonier a ajuns general. General! Si nu, Eugen Gheorghe nu a anihilat o mie de talibani in Afganistan si nici nu l-a prins pe Bin Laden, ca sa merite acum aceasta avansare-minune. Dar are alte calitati, mult mai profitabile. In primul rind, e vicepresedintele filialei PD-L sector 6 si consilier local la acelasi sector. In al doilea rind, este fratele fostului sef al Statului Major al Fortelor Aeriene, Constantin Gheorghe, scrie Academia Catavencu.


Scandal cu bani publici la Opera. Un raport intocmit de Ministerul Culturii si Cultelor scoate la iveala nereguli financiare majore la Opera Romana, in perioada 2006-2009. Daunele se ridica la aproape 10 milioane de euro, iar acuzatiile aduse actualei conduceri variaza de la abuz in serviciu si delapidare la fals si uz de fals. In acest timp, conducerea Operei Romane refuza sa puna in aplicare o decizie judecatoreasca definitiva pentru repunerea in drepturi a fostului director, Dorel Popescu, scrie Romania libera.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.