Ultima oră

Deszapezirea din judet, din nou pe mina Sotirex

Mihaela Beșleagă
25 nov 2009 1257 vizualizări
Cu trei lopeti si un buldozer firma apropiata consilierului pesedist Victor Roman a mai bagat in conturi aproape 800.000 de euro

Ieri s-a incheiat contractul pentru deszapezirea drumurilor judetene din Vrancea pentru aceasta iarna. La fel ca si in ultimii ani, firma cistigatoare a contractului in valoare de 2.792.243 lei, fara TVA, este Sotirex SA Bacau, conform datelor oferite de Compartimentul de Achizitii Publice al Consiliului Judetean. De Sotirex este legat numele omului de afaceri si consilierului judetean PSD Victor Roman, care a detinut societatea o anumita perioada, dupa infiintarea sa, in 1996. Firma bacauana are in prezent drept actionar unic si administrator pe Angela Munteanu, o apropiata partenera de afaceri a alesului judetean, cei doi fiind si asociati la alte doua firme. De altfel, Sotirex a cistigat mai multe contracte pe bani publici de la CJ, pentru asfaltarea sau reabilitarea unor drumuri sau poduri. Anul acesta, desi trei societati s-au interesat in prealabil sa participe la licitatia deschisa organizata de CJ pentru deszapezire, a existat doar un singur ofertant, care, evident, a si cistigat. CJ a demarat procedura pentru contractarea serviciilor privind prevenirea si combaterea lunecusului si inzapezirii pe reteaua de 602 km de drumuri din administrarea sa pe 1 octombrie 2009, cind a fost publicat pe SEAP anuntul de participare. Durata contractului este de patru luni incepind de la data atribuirii acestuia, adica din 24 noiembrie, urmind ca data limita de 15 martie sa se depaseasca doar in cazul in care conditiile meteorologice sint nefavorabile. Cerinta minima pentru participanti a fost indeplinirea in ultimii trei ani a trei contracte de servicii similare. De asemenea, ofertantul trebuie sa detina echipamentele si utilajele necesare, adica o autofreza, 6 incarcatoare frontale, un buldozer, 2 autogredere, 16 raspinditoare cu lama si 8 masini de insotire. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.