Ultima oră

Plopeanu a pierdut, Lungu a cistigat

Nicoleta Cristea
25 nov 2009 1279 vizualizări
Aurel Cristian va afla daca redevine comisar sef pe bune abia saptamina viitoare

Lupta pentru posturile din deconcentratele vrincene a continuat si ieri la Curtea de Apel Galati, cu inca trei actiuni introduse de fostii directori. Este vorba despre Marian Lungu, fostul director al Directiei Generale a Finantelor Publice, Petre Plopeanu, ex-seful de la Directia pentru Sport, si fostul comisar sef de Garda de Mediu, Aurel Cristian. Cel care a avut cistig de cauza ieri a fost doar Marian Lungu, care si-a recistigat in prima faza postul pe care l-a detinut pina in octombrie. "Prin hotarirea nr. 262/F/24.11.2009 s-a admis cererea, s-a dispus suspendarea ordinului nr. 3051/29.10.2009 emis de autoritatea pirita pina la solutionarea pe fond a cauzei", se arata intr-un raspus comunicat de reprezentantii Curtii de Apel Galati. Pe de cealalta parte, Petre Plopeanu a primit un raspuns negativ de la aceeasi instanta, cu toate ca a sustinut ca demiterea sa a fost una abuziva, in conditiile in care postul de director l-a detinut numai dupa ce a sustinut examene. Fostului sef al sportului vrincean i-a fost repinsa ca nefondata cererea de suspendare a executarii actului administrativ prin care a fost demis. Potrivit legii, ambele actiuni pot fi atacate, iar judecarea cauzelor va continua in perioada urmatoare si pe fondul cauzei, respectiv in ceea ce priveste anularea in totalitate a ordinelor de demitere. In ceea ce il priveste pe Aurel Cristian, care s-a judecat pe fondul cauzei, magistratii galateni au dat termen o saptamina pentru cind vor comunica decizia luata. Aceasta dupa ce in iunie, Aurel Cristian a obtinut o hotarire executorie de suspendare a actului administrativ prin care s-a dispus eliberarea din functie. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.