Ultima oră

Munca voluntara la Ambulanta

Raluca Manolache
24 nov 2009 1212 vizualizări
Salariatii sint nemultumiti dar nu au ce sa faca

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea vor munci si in concediu. O parte dintre acestea si-au exprimat dorinta sa se prezinte la munca in cele patru zile de concediu fara plata astfel incit pacientii sa nu aiba de suferit. "Se va reduce fondul de salarii cu 15,5%. Marea majoritate a angajatilor isi vor lua acele zile libere fara plata dar vor veni la munca. Acestia si-au exprimat dorinta de a veni la munca pentru a asigura o buna functionare a Serviciului de Ambulanta", a precizat dr. Cristian Onia, managerul Ambulantei. La Ambulanta lucreaza aproape 250 de persoane, 18 dintre acestea reprezentind personalul TESA. Se pare ca doar acestia din urma vor sta efectiv acasa. Unii salariati sint nemultumiti ca se vor trezi cu mai putini bani la salariu, in conditiile in care si asa muncesc suplimentar din cauza crizei de resurse umane. "Nu uitati ca exista conditii grele si riscante pentru munca celor de pe ambulanta (de aceea exista sporuri cistigate prin lege). De ce sintem pusi sa ne facem singuri cerere, fie pentru concediu fara plata, fie pentru reducerea sporurilor, daca este lege data chiar de politicieni? Oare nu cumva este ilegala masura si politicienii vor sa ne ia din bani facind din recomandarea lor o amenintare? Dar de numarul mare de functionari salariati la birouri raportat la numarul salariatilor prestatori de servicii cu adevarat necesare pentru populatie, nu a intrebat nimeni? Credeti ca intr-un asemenea haos, in care exista reduceri de salarii, neintelegeri intre categorii de personal si conducere mai vine cineva la vot?", se arata intr-o nota de protest a salariatilor trimisa redactiei, intitulata "Ambulanta va cere ajutorul". Medicii, asistentii si soferii Ambulantei Vrancea se declara nemultumiti de modul in care sint tratati in comparatie cu functionarii din birouri, in conditiile in care unii dintre acestia au chiar salarii de merit. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.