Ultima oră

POLITICA: Seara alegerilor la PNL. Reportaj HotNews.ro

Ziarul de Vrancea
23 nov 2009 581 vizualizări
Cifrele care i-au innebunit pe liberali

Pe la sapte si ceva, fiecare liberal scotea cifra lui. Radu Stroe: "Diferenta de aproape doua procente, in sondajele alea pe bune, nu facute de INSOMAR". Romeo Stavarache: "In marile orase i-am rupt. Pe sondajul de la ora 18 avem 0,5% peste Geoana." Mihai Voicu vine cu alte cifre, tot de la 18: "Cam doua procente in spatele lui Geoana". Fiecare cu sondajul lui. Sediul PNL din Aviatorilor se populeaza tarziu. Crin Antonescu isi face aparitia cu o jumatate de ora inainte de anuntarea exit-poll-urilor.


Putin inainte de punctul culminant, sediul PNL prinde viata, liberaii isi fac, pe rand, aparitia. "Puneti, ma, pe N24". Cineva zapaceste canalele cu telecomanda si de pe plasme dispar temporar Realitatea si Antena. Radu Stroe se enerveaza, televiziunile mogulilor apar la loc.


Liberalii se aseaza in poza de familie. 22% Crin Antonescu, treizeci si ceva restul. Cu ochii pe cele doua plasme din sala, candidatul PNL intampina prezentarea exit-poll-urilor cumva nefiresc: rade cu gura pana la urechi. Ceilalti liberali freamata si ei, susotesc vioi sa dea bine la TV. Vorebeste Basescu. Un liberal din sala: I-o trage Crin! Vorbeste Geoana. Alt liberal: Vanghelie ministru!


Antonescu ia microfonul si mitraliaza sondajele: "La orele 17, INSOMAR dadea 25-25. Domnule Vantu, domnule Voiculescu, sfidati vointa atator romani, va bateti joc de dreptul pe care atatia romani vor sa si-l exprime (...) Ii rog pe toti reprezentantii mei, pentru aceste sondaje sfruntat mincinoase, sa stea si sa numere voturile". Liberalii prind ceva curaj si aplauda furtunos. Intre timp, patru sondaje de opinie diferite ii dau lui Crin Antonescu cam acelasi procent: 22%.


Marea intrebare e cum vor juca liberalii in turul doi. Nimeni nu risca vreo declaratie. Neoficial, un lider liberal spune ca, daca se va vota in conducerea PNL, 80% vor merge cu PSD. Altii il injura cu sete pe castigatorul turului I: "Cu toata scarba fata de Geoana, nu mai poti sa-l ai pe Basescu inca o data".


Liberalii se imprastie repede. Dan Radu Rusanu, vicepresedinte PNL, risca un pronostic: "Vom avea 1 sau 2 procente in plus dupa numaratoarea oficiala."



de D.Tapalaga HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.