Ultima oră

Turul alegerilor

Ziarul de Vrancea
23 nov 2009 985 vizualizări
Italian oprit sa voteze

Un italian care locuieste de peste 10 ani in Romania si are acte de sedere nu s-a regasit ieri pe listele electorale, desi pina la acest scrutin si-a putut exercita de fiecare data optiunea. "Sotul meu nu a putut sa voteze, nu s-a regasit pe liste, nici macar pe cele suplimentare. El este din Roma, insa are acte de sedere in Romania de 14 ani. Este prima data cind se intimpla asa ceva, i s-a scirbit. Acum 5 ani a votat fara probleme", ne-a spus Aurelia Bachicochi, din comuna Dumitresti. (N. C.)


Niki Moise a transportat bolnavii la votare


Si bolnavii internati la Spitalul Judetean Focsani si-au exercitat dreptul la vot. Pacientii si-au exprimat in scris dorinta de a pune stampila, iar cererile au ajuns la dr. Nicolae Moise, managerul unitatii, care a decis sa le puna la dispozitie cele trei masini ale spitalului pentru a-i transporta fie la sectiile la care erau arondati din Focsani, fie la sectia speciala de la Directia de Finante. Au mers la vot mai bine de 100 de bolnavi. Au fost si situatii in care pacientii care au aflat ca vor fi plimbati cu masinile spitalului au renuntat la intentia de a vota. Bolnavii netransportabili au fost privati de acest drept intrucit nu s-a putut solicita urna mobila. (R. M.)


Geoana a "rulat" toata dimineata in Focsani


Spotul electoral cu Mircea Geoana a rulat ieri dimineata in intersectia de la BIG din Focsani. In jurul orelor 11.15, politistii au fost sesizati ca in intersectia b-dul Unirii cu str. Unirea Principatelor se continua campania electorala, prin difuzarea unui spot electoral pe panoul video instalat in zona. în urma verificarilor, aspectele sesizate au fost confirmate, iar operatorul a fost sanctionat cu "avertisment". De asemenea, calupul publicitar a fost oprit de la difuzare. Politistii au primit si sesizari care nu s-au confirmat. PSD a sesizat ca primarul Ion Sticlaru, din Mera, indeamna locuitorii sa voteze un anumit candidat, oferindu-le in schimb sume de bani. Aspectele sesizate nu s-au confirmat, a anuntat Politia. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 12 ore, 3 minute, 26 secunde
Domnilor de la Ziarul de Vrancea. Inainte sa scrieti dezinformari in ziar ar trebui sa va documentati. Cetateanul italian in cauza nu are cetatenie romana. A prezentat un document pe care scria ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.