Ultima oră

Turismul si pomenile electorale, sarea si piperul alegerilor

Mihaela Beșleagă
23 nov 2009 1101 vizualizări
La Garoafa si Ploscuteni politistii au confirmat suspiciunile de turism electoral, intocmindu-se dosare penale u la Focsani a disparut o amprenta de cauciuc cu inscriptia votat de pe o stampila u prefectul judetului s-a ales cu o sesizare penala din partea PSD

Zeci de sesizari au curs la Politie, prin intermediul numarului de urgenta 112. Nu au lipsit plingerile privitoare la turism electoral, intr-unul din cazuri intocmindu-se si dosar penal. O formatiune politica a sesizat Politia cu privire la faptul ca doi cetateni au folosit mai multe microbuze pentru transportul alegatorilor pe raza comunelor Garoafa si Ploscuteni, cu conditia sa voteze cu un anumit partid. "în cauza a fost intocmit dosar penal", arata Politia. De asemenea, IPJ a fost sesizat de o formatiune politica cu privire la faptul ca la o sectie de votare din Dumitresti presedintele acesteia impiedica alegatorii sa-si exercite dreptul la vot. în urma verificarilor s-a stabilit ca presedintele biroului electoral de sectie a refuzat exercitarea dreptului de vot in cazul a doua persoane, intrucit acestea nu indeplineau conditiile legale. Cele doua situatii privesc un cetatean italian cu resedinta temporara in Dumitresti, respectiv o persoana care s-a prezentat la vot cu o copie a actului de identitate. Si la Focsani s-a reclamat faptul ca la o sectie a disparut amprenta de cauciuc cu inscriptia "votat" de pe o stampila. "Cel mai probabil aceasta s-a lipit de buletinul de vot, fiind introdusa in urna odata cu acesta, aspect ce urmeaza sa fie clarificat in momentul numararii voturilor", se arata in informarea Politiei.


Prefectul Oprea, cercetat pentru trafic de influenta


Prefectului Ion Oprea i s-a intocmit dosar penal pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si trafic de influenta, in urma unei sesizari transmisa la Politie de organizatia PSD, cu privire la faptul ca un autoturism in care se gasea Liviu Bostan, consilierul ministrului Sorina Placinta, a stationat ore intregi in Timboiesti in fata sectiei de votare, existind un periplu al cetatenilor de la si inspre acest autoturism inainte de a vota dar si dupa exercitarea votului. Dupa ce ocupantii au fost legitimati de politisti, autoturismul a parasit zona. Ulterior, la 112 a mai fost primita o sesizare cu privire la faptul ca aceleasi persoane ar fi inminat cetatenilor din Obrejita bunuri, cu indemnul de a-l vota pe candidatul PD-L, Traian Basescu. în momentul in care Liviu Bostan a fost din nou legitimat, acesta i-ar fi cerut agentului de politie Claudia Feraru sa discute la telefon cu Ion Oprea, cu care purta in acel moment o conversatie telefonica. "Operatorul de la telefonul de urgenta 112 a recunoscut ca prefectul a solicitat sa discute cu agentul de politie de pe telefonul lui Liviu Bostan si ca acesta i-a ordonat agentului sa «il lase in pace si sa nu-i faca probleme consilierului ministrului deoarece este omul sau»", se arata in sesizarea PSD. In urma cercetarilor s-a intocmit dosar penal pe numele prefectului "sub aspectul savirsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si trafic de influenta", este concluzia Politiei in acest caz. Prefectul a tinut sa clarifice aspectele sesizate spunind ca a fost contactat referitor la faptul ca lucratorii din cadrul postului de politie actioneaza in mod abuziv. "în virtutea atributiilor ce-i revin prefectului, atit in calitate de reprezentant al Guvernului in teritoriu cit si de organizator al alegerilor, pentru operativitatea clarificarii situatiei, prefectul a dat curs sesizarii telefonice adresate, discutind personal cu lucratorul de politie si solicitindu-i sa manifeste impartialitate si echidistanta in exercitarea atributiilor specifice. Ne exprimam nedumerirea cu privire la afirmatia din comunicatul PSD, conform careia operatorul 112 a recunoscut ca prefectul a solicitat sa discute cu agentul de politie de pe telefonul dlui Liviu Bostan, in conditiile in care discutia telefonica nu s-a purtat prin intermediul operatorului in cauza", sustine prefectul Ion Oprea. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.