Ultima oră

Fructe si legume improprii consumului uman

Nicoleta Cristea
23 nov 2009 1229 vizualizări
Comisarii pentru protectia consumatorilor au retras de pe piata fructe si legume cu deficiente de calitate, dar au aplicat si amenzi agentilor economici care s-au gindit mai intii la profit si apoi abia la sanatatea si protectia cumparatorilor

Acestea dupa ce pe tarabe au fost gasite, cu ocazia unor controale efectuate la inceputul lunii, fructe si legume cu pulpa mucegaita sau putreda, cu coaja patata, innegrita sau crapata, ciuperci cu aspect depreciat din cauza nerespectarii temperaturii de pastrare, dar si castraveti, ardei, salata, mandarine, mere, struguri, pere, pomelo cu semne de deshidratare si atac de putregai ori miez de nuca cu mucegai. Alte probleme descoperite cu ocazia verificarilor au constat in abateri de etichetare, respectiv legumele si fructele nu aveau imprimate vizibil, pe una din partile laterale ale ambalajului sau pe o eticheta ambalatorul/expeditorul, produsul, specia sau soiul, tara de origine sau categoria de calitate. "Acordati atentie la cumpararea legumelor si fructelor si solicitati vinzatorului sa va arate produsele pentru aprecierea aspectului acestora, refuzati produsele care prezinta aspect necorespunzator, produse de calitati diferite amestecate. La cumparare solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs", sfatuiesc comisarii de la Protectia Consumatorului. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.