Ultima oră

LIFE: Utile21.11.2009

Ziarul de Vrancea
21 nov 2009 581 vizualizări
De ce are alcoolul efecte benefice doar asupra inimii barbatilor; Dieta care tine cald; Femeile folosesc, zilnic, 515 chimicale, pentru a se infrumuseta, iar vacantele de lux s-au ieftinit

Dieta care tine cald. In perioada de iarna, nutritionistii recomanda alimentele care ridica temperatura corpului, sunt bogate in vitamine si nu ingrasa. Odata cu racirea vremii, apetitul fiecarei persoane se modifica. Cu cat zilele vor fi mai reci, cu atat vom avea mai multa pofta de mancare. Frigul este un "mare consumator de energie", iar din cauza lui fie ne ingrasam, fie slabim, noteaza EvZ.


Femeile folosesc, zilnic, 515 chimicale, pentru a se infrumuseta. Cosmeticele pot duce la aparitia cancerului, a alergiilor de piele si pot produce un dezechilibru hormonal. De la banalul gloss de buze pana la parfum, peste 515 chimicale sunt folosite zilnic de femei in procesul de ingrijire, releva o cercetare realizata de o echipa britanica de la Universitatea de Medicina. Cercetatorii spun ca produsele de infrumusetare pot duce la aparitia cancerului, a alergiilor de piele si pot produce un dezechilibru hormonal, deoarece anumite produse patrund profund in piele, scrie Gandul.


Se mai poarta aurul? Timp de secole, zestrea unei fete s-a masurat in ducati de aur. Mult timp, romanii au purtat in exces giuvaere din aur turcesc. Acum, gusturile pentru bijuterii incep sa se schimbe. In ultima vreme, multi romani incep sa descopere si alt gen de bijuterii decat cele din aur cumparate de la turci. Bijuteriile de familie, din magazinele de antichitati, au din nou farmec, iar magazinele care vand creatii ale marilor branduri din strainatate au din ce in ce mai multa cautare. Mai nou, romanii cu pretentii cauta asiduu manufacturieri adevarati de aur, care modeleaza la flacara nobilul metal, si cer insertii de aur roz si alb, pentru contrast si efect estetic, scrie EvZ.


Vacantele de lux s-au ieftinit. Preturile sejururilor luxoase s-au micsorat, in 2009, cu pana la 30%. Cu toate acestea, tariful unei vacante premium incepe de la 800 de euro de persoana pentru sapte zile. Plaja in Cuba, croaziere de 840.000 de euro sau safari in Namibia? Astfel de oferte se gasesc pana duminica la World Trade Plaza din Bucuresti, unde are loc targul King Holiday, scrie Adevarul.


De ce are alcoolul efecte benefice doar asupra inimii barbatilor. Barbatii care consuma zilnic alcool prezinta cu 33% mai putine riscuri de a suferi de maladii cardiace, insa acest lucru nu se aplica si in cazul femeilor, releva un studiu spaniol. Alcoolul are efecte benefice asupra inimii barbatilor, mai ales daca este consumat zilnic. Astfel, pentru consumatorii de sex masculin care beau mai putin de un pahar de vodca zilnic, riscul de maladii cardiace este cu 35% mai scazut, in timp ce pentru cei care beau intre 3 si 11 pahare zilnic, riscul scade cu 50%. Femeile consumatoare de alcool nu au, insa, aceleasi beneficii, releva un studiu realizat de cercetatorii spanioli. Aceste beneficii nu au fost constatate in cazul femeilor, dar ele oricum sufera din start de mai putine afectiuni cardiace decat barbatii, scrie Gandul.


Scapati-l de febra cu comprese reci. Cel mic a venit de la gradinita sau de la scoala si observati ca se simte rau si are febra? Nu va panicati si actionati cu calm. Gabriela Katona (foto stanga), medic pediatru la Clina Puls, va da cateva sfaturi care va vor fi de ajutor atunci cand copilul dumneavoastra are temperatura. Cat timp micutul are febra, incercati sa-l faceti sa stea linistit. Nu-l lasati sa se joace, ca nu cumva sa se loveasca. Cel mai bine e sa stea culcat in pat, pe o perna sau pe paturica moale, noteaza Libertatea.



de M.C. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.