Ultima oră

POLITICA: Traian Basescu la Nasul: In Irak, si in tari din jur, s-au cumparat informatii de la servicii sau de la diferiti oameni. Unde vr

Ziarul de Vrancea
21 nov 2009 546 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a declarat la emsiunea "Nasul" (B1 TV) ca serviciile secrete romanesti au cumparat, in cazul rapirii jurnalistilor in Irak, informatii de la serviciile secrete irakiene si si de la diferiti oameni. "Unde vreti sa gasiti chitantele? Informatia se cumpara oriunde in lumea asta si asta am invatat-o si eu acum de cand sunt presedinte", a declarat seful statului.


Despre Ciprian Nastasiu si Angela Ciurea


- Acesti procurori nu au fost dati afara de presedintele Romaniei din procuratura ci de CSM, organismul lor, care nu mi-a fost un partener favorabil de discutii. Pe Nastasiu l-am cunoscut in timpul \'cazului Hayssam\' cand am cerut sa fie adus la sedintele facute in cadrul acelor \'celule de criza\'. Atunci le-am zis tuturor: \'Nu putem lasa procurorul care instrumenteaza cazul in afara discutiilor pentru ca el trebuie sa aiba acces la toate informatiile.\' Sa vii acum, dupa 4 ani de la eveniment, sa spui astfel de lucruri este total nefiresc. De ce nu a trecut atunci in dosar toate aceste presupuneri?


Despre dezbatearea din aceasta seara


- La Mircea Geoana este un salt consistent si ar putea fi pregatit sa devina presedinte in 2014 daca devine stapanul partidului si nu anexa unui grup Iliescu-Hrebenciuc-Vanghelie-Vantu. Geoana trebuie sa inteleaga ca nu poate fi un presedinte atunci cand esti dependent de Vantu, de Voiculescu si atunci cand nu esti stapan la tine in partid. Antonescu a gresit strategic ca m-a atacat copilareste cu "Flota" cand aveam dosarul cu rezolutia la mine si prin faptul ca a incercat sa dea concomitent in mine si in Geoana fiind incoerent. Am vrut sa-i spun: "Crin, nu incerca sa ma asezi pe mine in randul vechiului regim ca eu nu am venit niciodata acasa sa le vorbesc copiilor despre partidul comunist, dar tu ai facut asta in calitatea ta de profesor".


Despre relatia cu familia Saftoiu


Nu eu le-am spus \'pleaca\' sotilor Saftoiu. Administratia este administratie insa. Tot la categoria oamenilor loiali o pun pe Monica Ritzi. Desi o consider apropiata m-ati vazut pe mine sa zic ceva cand a fost vorba de cazul ei? Numai instantele abilitate pot face asta. Eu am tinut si tin si la Claudiu Saftoiu. Dar cand el a gresit fundamental dintr-o naivitate sau lipsa de atentie eu nu mai puteam sa-l mai mentin sef de servicii atunci cand a facut acea declaratie. Numai un presedinte iresponsabil l-ar mai fi mentinut in functie. Asta nu inseamna ca am o apreciere mai mica fata de el. E un om istet caruia daca ii dai sa-ti faca o lucrare pe politic reuseste adesea lucruri sclipitoare. Adrianei Saftoiu ii inteleg frustrarea in acest caz.


Despre candidatura Elenei Basescu


Ce am putut sa negociez cu copilul asta a fost sa nu apara pe liste. Du-te ca independenta daca vrei, ai un nume care te poate ajuta si ce-o fi o fi. Au fost poate si filiale PDL care au facut exces in a o sustine, dar ea a primit 16% voturi din afara unde nu se mai poate spune nimic. Eu cred ca ea va deveni un bun politician. Pana la urma, ea nu are drepturi mai putine decat orice cetatean al tarii.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.