Ultima oră

Teodor Melescanu s-a intilnit cu rezervistii din Focsani

Raluca Manolache
21 nov 2009 1007 vizualizări
Liberalul Teodor Melescanu, fostul ministru al Apararii, s-a intilnit ieri la Focsani cu militarii aflati in rezerva, dar si cu veteranii de razboi.

Initiativa acestei intilniri i-a apartinut fostului comandant al Brigazii 8 Artilerie Mixta Focsani, colonelul dr. (r) Radu Ignat, liderul municipal al PNL, care a dorit sa il puna fata in fata pe Teodor Melescanu cu fostii militari si problemele lor. Cu aceasta ocazie, presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Teodor Melescanu, le-a vorbit celor prezenti despre problemele financiare din sistem si si-a expus punctul de vedere legat de pensiile acordate fostelor cadre militare. "In aceste conditii, cind pensiile nu sint exagerate, cind e vorba despre niste oameni care au slujit toata viata tara asta si pe noi, si in conditiile in care multi dintre ei au fost fortati sa treaca la pensie din cauza problemelor de restructurare, a vorbi despre pensii nesimtite este un atac josnic si total nejustificat fata de Armata", a spus Teodor Melescanu, cu referire la discutiile iscate in campania electorala pentru prezidentiale. S-a abordat cu aceasta ocazie si asistenta medicala de care ar trebui sa beneficieze un fost militar. "Nu gasim o aspirina, nu putem merge la o statiune, sa facem un tratament medical la nepoti si la sotii. Pe timpul cind eram eu militar puteam lua medicamente cu camioanele si aveam dreptul sa le dau si bunicilor, familiei mele", a spus colonelul doctor (r) Neculai Chiriac. Alti militari s-au plins de accesul dificil in policlinici, pentru care trebuie sa astepte bonuri de ordine cu noaptea-n cap. Lipsa de finantare se pare ca ii va afecta si pe militarii activi, aflati in misiune in Afganistan, care risca sa se trezeasca cu mai putini bani in buzunar in urmatoarele luni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.