Ultima oră

POLITICA: Sebastian Lazaroiu: Dezbatere publica vineri, la Palatul Parlamentului, intre Basescu, Geoana si Antonescu

Ziarul de Vrancea
19 nov 2009 491 vizualizări
Institutul de Politici Publice organizeaza vineri o dezbatere cu trei candidati la presedintie, Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului.


Informatia a fost lansata de Sebastian Lazaroiu, care a anuntat ca moderator va fi Robert Turcescu iar la dezbatere vor fi invitate toate televiziunile si presa scrisa.


"Stafful celor de la PSD nu a venit la discutii, dar am inteles ca accepta orice format", a declarat consilierul presedintelui. Inca nu a fost stabilita ora la care va avea loc dezbaterea.


Negocierile candidatilor la presedintie pentru organizarea unei dezbateri televizate au inceput la ora 12.00.


Purtatorul de cuvant al campaniei PSD, Victor Ponta, a declarat pentru NewsIn ca refuza sa se mai prezinte la negocieri. "Ne-au pacalit o data, nu ne mai pacalesc. Sever Voinescu de trei zile vorbeste in numele tuturor si anunta discutii, dar nu se intampla nimic", a precizat Ponta.


Esecul negocierilor de miercuri


Discutiile de astazi vin dupa esecul negocierilor de miercuri. Initial, principalii candidati la presedintie convenisera sa participe la o dezbatere in cinci, la TVR. Aceasta a fost anulata, insa, dupa ce Traian Basescu, Crin Antonescu si Sorin Oprescu l-au acuzat pe seful televiziunii publice, Alexandru Sassu, ca a schimbat formatul emisiunii, de la cinci la sapte candidati, introducandu-i in emisiune si pe Vadim Tudor si George Becali.


"Constat ca avem un al treilea mogul: Alexandru Sassu, presedintele director general al TVR. (...) Noul mogul poate sa faca ce vrea, dar nu cand este sef al televiziunii publice, care nu are ca misiune falsificarea adevarului, cum fac celelalte doua televiziuni private ale mogulilor Vantu si Voiculescu", a declarat miercuri Traian Basescu.


Si candidatul liberalilor l-a criticat pe seful TVR, despre care a declarat ca a facut jocurile lui Mircea Geoana, care "n-a avut curajul sa vina la dezbatere fara Vadim si Becali". Seful statului a cerut TVR sa reprogrameze emisiunea la care trebuia sa participe joi, pentru vineri, intrucat joi se afla la Bruxelles, in calitate de sef al statului, la lucrarile Consiliului European.


In replica, Mircea Geoana a declarat, miercuri seara, ca "lumea a vazut ca exista o frica de confruntare cu mine". "Azi a fost un exemplu de balcanism total", a spus candidatul PSD, care a participat apoi la o emisiune cu Crin Antonescu, la Antena 3. O confruntare in care cei doi candidati s-au intrerupt si acuzat reciproc pe toata durata emisiunii. Mircea Geoana a limitat dezbaterea anuntand, la inceputul emisiunii, ca trebuie sa plece la o alta televiziune unde era invitat. Emisiunea s-a incheiat imediat dupa plecarea sefului PSD.


REFERINÃE

Dezbaterea de la TVR a fost anulata dupa ce Alexandru Sassu a schimbat formatul emisiunii. T. Basescu: Alexandru Sassu a mogulizat TVR

UPDATE Mircea Geoana: Lumea a vazut ca exista o frica de confruntare cu mine

TVR va prezinta varianta Hrebenciuc de dezbatere: 7 in dezbaterea principala (de Costi Rogozanu)

Geoana: Nu vreau sa raspund atacurilor lui Antonescu fiindca am putea forma o majoritate parlamentara alaturi de PNL

ULTIMA ORA Crin Antonescu: Mircea Geoana n-a avut curajul sa vina la dezbatere fara Vadim si Becali

UPDATE Traian Basescu, Crin Antonescu si Sorin Oprescu nu participa la dezbaterea in formula de 7 candidati, propusa de TVR


de R.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.