Ultima oră

LIFE: Utile 19.11.2009

Ziarul de Vrancea
19 nov 2009 563 vizualizări
Cariile netratate, risc pentru inima si stomac; Produse de post care ascund in compozitie ingrediente "de dulce"; Raceala poate complica boala fumatorilor; Culoarea pielii ne tradeaza starea de sanatate

Cariile netratate, risc pentru inima si stomac. Netratarea dintilor cariati afecteaza mai ales stomacul, dar si rinichii. In plus, un copil din doi are nevoie de aparat dentar. Dintii strambi, distantati sau inghesuiti, in special la copii, constituie una dintre cele mai importante probleme de sanatate si nu doar de estetica dentara. Fara tratament, aceste malformatii provoaca boli stomacale pentru ca micutii nu mai pot mesteca mancarea sau au dificultati de pronuntie. Integral in EvZ.


Produse de post care ascund in compozitie ingrediente "de dulce". Medicii atrag atentia ca, in anumite produse considerate a fi de post, se gasesc ingrediente "de dulce". Este vorba despre produsele din soia, care pot contine ingrediente de origine animala. Pentru a ne feri de aceste produse, singura solutie este de a verifica eticheta. Ingrediente precum "cazeina", "praf de ou", "derivat de ou", "zer", "praf de zer" nu trebuie sa se regaseasca pe eticheta produselor de post. Integral in Gandul.


Masca antivirala cu protectie de 24 de ore. Prima masca antivirala tratata cu tehnologia "VirucoatTM" care omoara 99,99 la suta din virusurile gripale care intra in contact cu ea, inclusiv virusul AH1N1, va fi disponibila in farmaciile din Romania incepand cu luna decembrie a acestui an. Comparativ cu celelalte masti respiratorii existente deja pe piata farmaceutica romaneasca, aceasta masca impiedica inhalarea virusurilor si le omoara in mai putin de 1 minut, inainte de a intra in contact cu masca. Integral in Gandul.


Raceala poate complica boala fumatorilor. Tusea cu expectoratie poate fi semn al bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC). Renuntarea la fumat este necesara in cazul persoanelor diagnosticate cu BPOC. Aceasta afectiune, a carei zi este marcata azi, nu este vindecabila, dar se poate tine sub control. Bronhopneumopatia obstructiva cronica, numita si "boala fumatorului", are ca principala cauza fumatul, afectiunea instalandu-se lent, dupa multi ani de fumat. "Boala apare mai ales dupa 40-45 de ani, dar poate aparea si la 30-35 de ani", afirma Ruxandra Ulmeanu, medic primar pneumolog la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti. Integral in Adevarul.


Culoarea pielii ne tradeaza starea de sanatate. Cercetatorii britanici de la universitatile Bristol si St. Andrews au descoperit in urma unui amplu studiu ca starea de sanatate si atractivitatea unei persoane pot fi stabilite si prin studierea formei si a culorii fetei. Studiul, ale carui rezultate vor fi publicate luna viitoare in "Springer\'s International Journal of Primatology", prezinta o serie de informatii si corelatii privind perceptiile determinate de tipul de pigment al pielii. Integral in Romania Libera.


Fasolea boabe, un substitut al carnii. Ca si ciupercile, fasolea boabe este un inlocuitor foarte bun al carnii in dietele vegetarienilor sau in perioada de post, pentru ca are un continut bogat de fibre, proteine, glucide, fier, potasiu, seleniu si de calciu. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda consumul de fasole persoanelor care au probleme cu memoria, datorita vitaminelor din compozitie (A, C, E, K si PP, acid folic si tiamina) si enzimelor. Integral in Adevarul.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.