Ultima oră

AFACERI: Business Report 19.11.2009

Ziarul de Vrancea
19 nov 2009 574 vizualizări
Cum verifici daca o firma e la un pas de faliment; Topul celor mai valoroase companii; Topul ministrilor de finante din UE, iar Renault dezvaluie planurile pentru Lada

Cum verifici daca o firma e la un pas de faliment. De la inceputul anului, aproape 16.000 de firme au intrat in insolventa, duplu fata de intreg anul 2007. Iar valoarea cecurilor si biletelor la ordin emise fara acoperire ajuns la aproape 450 de milioane de lei in septembrie. Banca Nationala detine o baza de date cu informatii despre toate companiile care au generat incidente de plata: au emis cecuri si bilete la ordin fara acoperire. Pentru a afla informatii despre o firma, trebuie insa sa apelati la serviciile unei banci, scrie capital.ro.


Topul celor mai valoroase companii: 100 de jucatori de 55,7 miliarde de euro. Petrom, cea mai mare companie din Romania, si Orange, cel mai mare operator de telecomunicatii, se mentin pe primele doua pozitii in topul celor mai valoroase companii din Romania in 2009, dar fiecare valoreaza substantial mai putin decat anul trecut, potrivit topului celor mai valoroase 100 de companii din Romania, publicat de Ziarul Financiar.


Sorin Minea, dat afara din Cora. Reteaua Cora a sistat, in ziua aparitiei Codului de Bune Practici in Monitorul Oficial, comenzile catre producatorul local de mezeluri Angst, al carei administrator este Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale din Industria Alimentara Romalimenta. Asociatia s-a numarat printre initiatorii legii care reglementeaza relatiile dintre producatori si comercianti si care a suscitat discutii aprinse intre cele doua parti. "Ma gandesc sa-i dau in judecata. Am auzit ca au mai cerut si altora sa ma delisteze"â„¢"â„¢, a declarat pentru Business Standard Sorin Minea, directorul general Angst.


Google neaga "supertelefonul" anuntat de presa. O publicatie americana sustine ca gigantul american va lansa anul viitor primul telefon mobil marca Google. Potrivit TechCrunch, aparatul va oferi publicului viziunea Google asupra telefoniei moderne. Noul aparat ar fi o concurenta serioasa pentru iPhone, produs de Apple. Primele speculatii arata ca favorite pentru preluarea sarcinii sunt LG si Samsung. Compania a reactionat rapid la aceasta presupunere a presei, sustinand ca "nu isi va concura niciodata clientii", scrie Evenimentul Zilei.


Renault dezvaluie planurile pentru Lada. Noi modele sunt asteptate din 2012. Renault a dezvaluit miercuri planurile de a construi, impreuna cu Avtovaz, un hatchback modern Lada, bazat pe vehiculul Concept C. Producatorul francez intentioneaza de asemenea sa ajute la imbunatatirea tuturor modelelor dezvoltate pana in prezent de partenerul sau rus, scrie StiriAuto.ro.


Cum iesi dintr-un Mercedes SLS AMG, in caz de rasturnare. Fiind vorba de un model ale carui usi tip "fluture" au balamalele amplasate pe pavilion, intrebarea pe care si-au pus-o multi a fost legata de solutia aplicata de Mercedes pentru deschiderea usilor intr-o astfel de situatie, cand, teoretic, ele devin inoperabile. Constructorul german a proiectat un ingenios sistem de eliberare a pasagerilor, prin deschiderea fortata a usilor. Astfel, usile sunt deschise printr-o mica "detonare" si asigura evacuarea pasagerilor fara probleme, scrie 24auto.ro.


Topul ministrilor de finante din UE. Pogea nu e deloc pe lista. Francezii se pot mandri ca au cel mai bun ministru de finante din UE in mijlocul celei mai grave crize economice europene din ultimii 60 de ani, in timp ce romanii, prin Gheorghe Pogea, nici macar nu sunt prezenti in top. Christine Lagarde a fost votata de catre un juriu de economisti europeni drept cel mai bun sef al finantelor din UE, conform unui clasament alcatuit de prestigioasa publicatie economica Financial Times (FT) si citat de Gandul.


Reteaua de discount Profi, preluata de Enterprise Investors pentru 66 de milioane euro. Fondul de investitii Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), administrat de Enterprise Investors, a preluat integral reteaua de discount Profi, cu 65 de magazine, printr-o tranzactie de 66 de milioane de euro. Tranzactia presupune preluarea a 100% din actiunile companiilor Profi Rom Food, Albinuta Shops si DT Logistic de la firma Duna Waiting Participation, anunta capital.ro.


Constructia de locuinte la pret accesibil, o oportunitate pe timp de criza. Pentru constructia de locuinte accesibile de calitate este nevoie atat de Legea parteneriatului public privat, cat si de facilitati pe care statul sa le acorde investitorilor. Solutiile de finantare alternative sistemului bancar sunt asocierile, societatile civile, piata de capital - din pacate insuficient exploatata, dar si parteneriatul public-privat prin implicarea autoritatilor centrale si locale, scrie Bursa.


Un fond american a devenit al treilea actionar al Erste. Grupul american de administrare a investitiilor Capital Research and Management Company, cu sediul in Los Angeles, a fost raportat cu o participatie de 5,01% din actiunile grupului austriac Erste Bank (EBS), care controleaza indirect pachetul majoritar de actiuni al BCR, cea mai mare banca romaneasca. Americanii, care administreaza fonduri de investitii cu active de 775 mld. $, au devenit astfel al treilea actionar al Erste Bank, dupa fundatia Erste (Erste Stiftung), care detine 31%, si banca spaniola La Caixa, care avea o participatie de 5,1%, scrie Ziarul Financiar.


Cea mai mare amenda pentru anularea unui zbor: 2.300 ă"š¬. Cea mai mare amenda data in 2009 in domeniul transportului aerian a fost de aproximativ 2.300 de euro (10.000 de lei), potrivit ANPC. Amendat a fost un operator de turism care nu a restituit contravaloarea biletelor de avion, conform contractului, desi zborul spre destinatia Tenerife a fost anulat cu opt zile inainte de plecare, scrie Business Standard.


Jay Leno ne prezinta masinuta electrica Tango - de la 0 la 100 km/h in doar 4 secunde! Jay Leno, celebrul prezentator american de talk-show, ne prezinta intr-un video clip micuta si ingusta masinuta electrica Tango. Mica minune electrica ajunge sa coste 150.000 de dolari pe exemplar, dar pentru banii astia primesti performante de super-car: 0-100 km/h in doar 4 secunde si viteza maxima de 160 km/h, scrie AutoDigest.ro.



de I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.