Ultima oră

AFACERI: Business Report 18.11.2009

Ziarul de Vrancea
18 nov 2009 615 vizualizări
Topul salariilor la stat: castigul mediu merge pana la 3.100 euro; RCA - scumpiri uriase pentru soferii-problema; Wii s‑a blocat; Audi R8 Twin-Turbo tunat de Heffner Performance


Topul salariilor la stat: in 15 companii, castigul mediu merge de la 715 la 3.100 euro. Angajatii din cel putin 15 companii de stat au castiguri lunare medii brute de peste 3.000 de lei (715 euro), aproape duble fata de salariul mediu pe economie, care este in prezent de 1.860 de lei (442 de euro), potrivit unei analize a Ziarului Financiar care a luat in considerare bugetele de venituri si cheltuieli ale companiilor aflate in subordinea Ministerului Economiei si a Ministerului Transporturilor. In topul castigurilor se afla angajatii Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), regia care raspunde de dirijarea traficului aerian in spatiul national, unde salariul mediu brut este de 13.000 de lei pe luna (3.100 de euro).


RCA- Scumpiri uriase pentru soferii-problema, ieftiniri mici pentru cei «cuminti». O astfel de majorare a tarifelor RCA de baza va fi suportata, anul viitor, de soferii cu cele mai incarcate "caziere" rutiere. Pentru soferii-model, care nu au produs accidente, ieftinirile vor fi mult mai modeste. 30% este cresterea medie a tarifelor de baza RCA pentru 2010, fata de 2009, nivel de la care asiguratorii vor aplica alte scumpiri sau ieftiniri in functie de "cazierul" rutier al soferilor. 50% este reducerea maxima a tarifului de baza RCA de care pot beneficia soferii "model", care nu au provocat pagube tertilor timp de sapte ani, scrie capital.ro


Audi R8 Twin-Turbo tunat de Heffner Performance dezvolta 536 CP. Compania de tuning Heffner Performance a publicat un video si informatii despre cea mai noua creatie a sa, modelul Heffner Audi R8 Twin-Turbo. Potrivit inginerilor, R8-ul tunat dezvolta acum 536 CP la roata, avand tractiune integrala. Modelul a primit, de asemenea, si un nou sistem de esapament. Fotografii ale masinii preparate vor fi publicate atunci cand si modificarile exterioare ale aceasteia vor fi complete, scrie StiriAuto.ro.


"Wii s‑a blocat". Megarivalii Nintendo, Microsoft și Sony, sunt hotarați sa‑și lanseze propriile dispozitive cu senzori de mișcare in 2010, iar Microsoft are cele mai bune șanse sa detroneze Wii. Anunțat pentru luna iunie, Proiectul Natal elimina cu totul orice manșa de control "" in loc ca jucatorul sa țina in mana vreun gadget, un dispozitiv special montat in spatele ecranului TV utilizeaza o camera video, un senzor infraroșu și un program care identifica mișcarile utilizatorului. De fapt silueta reala a jucatorului, și nu un avatar oarecare, poate fi inserata direct in joc, scrie Money Express.


Forfetarul si recesiunea au stabilit cadenta: 5.000 de firme isi suspenda activitatea in fiecare luna. Numarul firmelor afectate de criza economica a crescut in primele zece luni ale anului, dupa cum arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). Astfel, in perioada ianuarie - octombrie 2009 au fost inregistrate 120.509 suspendari de activitate, in crestere cu 1.090,45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand numarul firmelor suspendate era de 10.123. In conditiile in care in primele sase luni si-au suspendat activitatea 105.537 de firme, inseamna ca doar in ultimele trei luni 15.000 de companii au fost suspendate, respectiv 5.000 de suspendari in fiecare luna, scrie Ziarul Financiar.


Oficiali FMI si BERD: Bancile est-europene si-au cosmetizat bilanturile. Cristoph Rosenberg, senior adviser la FMI a avertizat ca bancile incearca sa-si amane pierderile din creditele devenite neperformante folosindu-se de prevederi ale legislatiei locale. De exemplu, un credit rescadentat sau refinantat poate aparea in bilantul unei banci nu ca un imprumut cu probleme, ci ca unul nou. Exact astfel de "facilitati" legislative cereau reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) in urma doar cu o saptamana. Potrivit oficialilor FMI si BERD, aceste cheltuieli suplimentare vor aparea in cele din urma in bilanturile bancilor: cel mai probabil anul viitor, scrie capital.ro.


Farmache: Statul, nevoit sa-si vanda din participatii pentru plata imprumuturilor. Dupa ce lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti a scazut si de zece ori fata de vremurile bune din 2007, conducerea Bursei isi intoarce ochii catre stat, sperand ca acesta o va ajuta sa revina la vremurile de glorie. Oficialii Bursei mizeaza ca statul, stramtorat din cauza imprumuturilor de zeci de miliarde de euro de pe piata interna si externa, va vinde participatii din companiile detinute, ca sa isi plateasca datoriile. Reprezentantii Bursei nu au explicat, insa, de ce statul ar alege sa isi vanda din companii prin Bursa, scrie ziarul Bursa.


Amenzi de 21.500 de euro pentru lapte si cornuri expirate. ANPC a aplicat luna trecuta amenzi in valoare de aproximativ 21.500 de euro la nivel national, in urma controalelor privind distributia si consumul de produse lactate si de panificatie in scolile si gradinitele de stat, scrie Business Standard.


Cel mai puternic si luxos Maybach creat vreodata - Maybach Zeppelin. Maybach Zeppelin a fost intre anii 1928 si 1934 exponentul suprem al luxului in materie de limuzine germane . Atunci, brand-ul Zeppelin reprezenta versiunile de top ale limuzinei germane. Bazat pe modelele Maybach 57 si 62, versiunea Zeppelin pastreaza sub capota acelasi propulsor 6.0 litri V12 biturbo care dezvolta 640 CP (cu 90CP in plus fata de modelele normale si 28 CP in plus fata de modelele S) si un cuplu motor de 1.000 Nm. Astfel, modelele Zeppelin sunt cele mai puternice modele Maybach de serie create vreodata, scrie AutoDigest.ro.



de I.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.