Ultima oră

Mincinosul Bleont a facut senzatie pe scena Casei de Cultura

Mihaela Beșleagă
18 nov 2009 1080 vizualizări
O comedie cum n-a mai vazut Focsaniul, cu actori unul si unul, a stirnit ropote de aplauze si hohote de ris luni seara la Casa de Cultura a Sindicatelor Leopoldina Balanuta .

In fata unei sali arhipline, Mincinosul "" Claudiu Bleont, Doctorul "" Sebastian Papaiani, Pantalone "" Valentin Uritescu si Florindo "" Bogdan Uritescu au facut dovada talentului, intr-o piesa surprinzatoare, "Mincinosul" de Carlo Goldoni. Un Don Juan actual, pus pe frint inimile fetelor, este implicat in situatii neprevazute. Totul culmineaza cu preludiul scenei de amor dintre Lelio Mincinosul si iubita sa, Rosaura, ocazie cu care spectatorii s-au amuzat pe seama papagalului lui Bleont, care a ramas aproape in costumul lui Adam. Piesa a fost presarata cu replici actuale sau "flori de spirit": "Omul este jumatate sfint, jumatate porc. Cu cit doreste sa devina mai sfint, cu atit ajunge mai porc. Vrei sa fii scroafa mea?", ii propune Mincinosul Rosaurei sau "Intimplarea e pseudonimul lui Dumnezeu cind nu vrea sa semneze". Nici aluziile la alegeri nu au lipsit din piesa regizata de Toma Enache. Doctorul ii spune lui Ottavio, care o curteaza pe fiica sa: "Scoate trandafirii aia din scena, cu aia mergi la alegeri", facind referire la cei trei trandafiri pe care ii tine in mina tinarul. Un alt element prezent in desfasurarea spectacolului a fost si interactiunea cu publicul, actorii plimbindu-se prin sala sau intrind in vorba cu spectatorii. "Nu plinge ca s-a terminat, bucura-te ca s-a intimplat!", a fost unul dintre mesajele de final ale spectacolului. Focsanenii au aplaudat minute in sir prestatia marilor actori, dupa o seara in care grijile au fost lasate la intrarea in sala de spectacole. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.