Ultima oră

Noi sesiuni de proiecte pentru microintreprinderi si turism

Ciprian Fânaru
18 nov 2009 1113 vizualizări
Au fost depuse 111 proiecte cu o valoare de 16.564.465 euro in cadrul Masurii 312 si 208 proiecte cu o valoare de 38.411.356 euro pe Masura 313

Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Vrancea deschide in intervalul 16 noiembrie "" 11 decembrie cea de-a patra sesiune de depunere a proiectelor pentru Masura 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi" si Masura 313 "încurajarea activitatilor turistice". Pina pe 6 noiembrie au fost depuse in total 111 proiecte cu o valoare de 16.564.465 euro in cadrul Masurii 312 si 208 proiecte cu o valoare de 38.411.356 euro au fost contractate in cadrul Masurii 313. Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 312 sint microintreprinderile cu mai putin de 10 angajati, care realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale in valoare de pina la doua milioane de euro, echivalent in lei. Pentru sprijinul acordat prin masura 313, beneficiarii sint microintreprinderile, persoanele fizice neinregistrate ca agenti economici, care se vor angaja ca pina la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca microintreprindere. De acest sprijin mai pot beneficia comunele, precum si asociatiile de dezvoltare intercomunitara realizata doar intre comune, precum si ONG-urile. In cadrul Masurii 312 se pot realiza investitii cum ar fi industria usoara, procesarea lemnului, activitati mestesugaresti si traditionale, servicii pentru populatia rurala precum croitorie, frizerie, cizmarie, valoarea maxima nerambursabila fiind de 200.000 euro/proiect. Nu puteti lua bani pentru fabricarea bauturilor alcoolice, a berii sau pentru jocuri de noroc si pariuri. Pe 313, sint eligibile investitii in infrastructura de primire turistica (unitati de cazare de pina la 15 camere), activitati recreationale, centre de informare, marcaje turistice, marketingul serviciilor turistice legate de turismul rural. Pentru investitiile generatoare de profit, ajutorul nerambursabil va fi de pina la 70% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 70.000 euro/proiect in cazul proiectelor din agroturism si 50% din totalul cheltuielilor eligibile pina la 200.000 euro/proiect pentru alte tipuri de investitii in turismul rural. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.