Ultima oră

LIFE: Utile 16.11.2009

Ziarul de Vrancea
16 nov 2009 546 vizualizări
Cinci mituri despre nutritie; Bolile psihice castiga teren in Romania; Terapii pe baza de produse apicole; Ceaiul imbunatateste activitatea cerebrala; Statinele previn formarea calculilor biliari

Statinele previn formarea calculilor biliari. Statinele, medicamentele anticolesterol, scad riscul de aparitie a pietrelor la vezica biliara, conform unui studiu realizat de Universitatea din Basel, Elvetia. Ele sunt recomandate in mod uzual pentru reducerea nivelului colesterolului, insa acesta intra si in componenta a 80 la suta din calculii biliari, ceea ce explica efectul protector, scrie Adevarul.


Munca de acasa, solutia ideala pe timp de criza. Din cauza contextului economic actual, tot mai multe companii ii trimit pe angajati sa lucreze de acasa (reducandu-si cheltuielile cu chiria biroului), cel putin cateva zile pe saptamana. Un laptop performant, transmisie pe internet cu viteza optima, telefon mobil si capacitatea de organizare sunt principalele "calitati" pe care un angajat trebuie sa le aiba pentru a lucra competent de acasa sau de oriunde altundeva - de exemplu dintr-un club, din gradina de la tara sau de pe o banca din parc, scrie EvZ.


Cinci mituri despre nutritie. Esecul dietelor la care recurg numeroase persoane este pus adesea, si in mod gresit, pe seama unui metabolism lent, afirma cercetatorii britanici, citati de editia on-line a cotidianului Daily Mail. Expertii britanici au incercat sa afle adevarul despre legatura dintre rata metabolismului (cantitatea de energie consumata de organism pentru a sustine functiile biologice la nivel optim) si cresterea in greutate, si analizand cele mai frecvente mituri referitoare la metabolism.

1. Unele persoane mananca foarte mult, dar nu se ingrasa. Desi auzim adesea astfel de ipoteze, medicii spun ca ele sunt departe de a fi adevarate. Daca o persoana are un metabolism mai lent decat cel mediu, atunci ea va avea nevoie de mai putine calorii decat in mod normal, pentru ca organismul sa-si indeplineasca functiile de baza. Medicii spun ca, desi pare logic ca un metabolism lenes sa fie asociat cu cresterea in greutate, rezultatele studiilor stiintifice nu sprijina aceasta credinta populara. Citeste mai multe in Gandul.


Terapii pe baza de produse apicole. Apiterapia este o metoda de tratare si prevenire a imbolnavirilor prin utilizarea produselor apicole, care a devenit foarte cautata in ultimul timp. Proprietatile produselor apicole au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri si folosite pentru diferite afectiuni. In prezent, apiterapia este la fel de apreciata si cautata, datorita rezultatelor sale. Mierea este unul din produsele recomandate de specialisti pentru proprietatile energizante, de stimulare a digestiei, laxative, diuretice antibacteriene, si antiinflamatoare, scrie Libertatea.


Bolile psihice castiga teren in Romania. In prezent, circa un sfert din romani sufera de o tulburare mintala, estimeaza specialistii. Deteriorarea starii generale de sanatate, aparuta pe fondul unor dependente vicioase, si agresivitatea pot indica o serie de probleme psihice. Neglijate in trecut din cauza riscului scazut de mortalitate, bolile psihice sunt de fapt o problema serioasa, pentru ca, potrivit specialistilor, acestea "fura" pacientilor multi ani de viata sanatoasa. Acest fapt este confirmat de indicatorul DALY (ani de viata ajustati in functie de invaliditate), folosit in psihiatrie, scrie Adevarul.


Ceaiul imbunatateste activitatea cerebrala. Persoanele care consuma pana la opt cesti de ceai in fiecare zi beneficiaza de o imbunatatire semnificativa a starii de sanatate, informeaza un studiu intreprins de nutritionistii britanici. Mai exact, spun medicii, ceaiul are efecte benefice impotriva maladiilor cardiace, imbunatateste activitatea cerebrala si contribuie la prelungirea vietii. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, autoarea studiului, expertul in nutritie Carrie Ruxton, a comparat rezultatele obtinute in urma a 47 de cercetari independente, scrie Gandul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.