Ultima oră

POLITICA: Politic Show 16.11.2009

Ziarul de Vrancea
16 nov 2009 560 vizualizări
Remus Cernea, candidatul mic si verde: Nu m-au mai primit inauntru. Au inchis usa cu cheia; Interimarii raman in functie gratie motiunii de cenzura; Sorin Oprescu, primarul Munchausen; De ce nu iubim femeile, de Crin si Traian

Remus Cernea, candidatul mic si verde: "Nu m-au mai primit inauntru. Au inchis usa cu cheia". Un candidat "fara sanse" a vrut sa intre in dezbaterea Basescu-Antonescu. Remus Cernea, reprezentantul "verzilor", a fost tinut la usa.

De ce v-ati dus?

Am raspuns invitatiei adresate de Basescu tuturor candidatilor.

Asa, pur si simplu?

Nu, in prealabil am anuntat ca vin si eu. Primul cu care am luat legatura a fost Sever Voinescu din stafful PD-L. A spus ca este OK. Am luat un avion, sambata dimineata, spre Arad si de acolo o masina pana la Cluj. Sambata dimineata am discutat si cu stafful lui Crin Antonescu, in speta cu Romeo Stavarache. A spus "OK, nicio problema". Integral in Gandul.


Interimarii raman in functie gratie... motiunii de cenzura. PDL a scos din joben o noua interpretare a Constitutiei: interimatul la portofoliile parasite de PSD a fost resetat de motiunea de cenzura. Cu alte cuvinte, Guvernul demis functioneaza in formula "doi in unu" pana la investirea unui nou Cabinet. Daca saptamana trecuta juristii partidelor cautau o "improvizatie juridica" pentru a rezolva situatia celor noua ministri ale caror interimate au expirat duminica, astazi ceata constitutionala se pare ca s-a ridicat. "Prin demiterea Guvernului Boc prin motiune de cenzura a avut loc o resetare a timpului de plecare. Indiferent ca un ministru era interimar sau nu, el ramane sa coordoneze activitatea portofoliului respectiv sau sa cumuleze doua portofolii pana la instalarea unui cabinet cu puteri depline", a declarat pentru Romania libera Daniel Buda (PDL), presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor.


Dezbateri electorale pe axa Corbeanca-Balotesti-Moara Vlasiei. O incursiune in trei comune, conduse de partide diferite, scoate la iveala o Romanie "nemuritoare si rece" in fata "bombardamentului" electoral. Corbeanca, Balotesti, Moara Vlasiei: trei localitati ilfovene aflate la doar cativa kilometri distanta. Trei comune care au urmat destine politice diferite dupa alegerile locale de anul trecut. Corbeanca a ales primar PSD, Balotestiul - PDL, iar Moara Vlasiei - PNL, principalele formatiuni politice care isi disputa acum si fotoliul de la Cotroceni. Astazi, peste cele trei comune s-a asternut campania prezidentiala, iar "pulsul politic" poate fi luat, cum I.L. Caragiale insusi ar fi recomandat, la carciuma satului, in miezul zilei, scrie EvZ.


Geoana se pregateste pentru prima confruntare cu Basescu, uitandu-se la casete cu Obama. Peste doua zile va avea loc, cel mai probabil, confruntarea dintre Traian Basescu si Mircea Geoana. Dupa ce acesta din urma nu s-a prezentat, la Cluj, la dezbaterea la care intr-un final au participat candidatii PD-L si PNL la presedintie, propunerea pentru o discutie fata in fata a fost reluata, sambata trecuta, de Geoana. El a aratat ca doreste o dezbatere pe teme economice si referitor la situatia locurilor de munca, ce ar urma sa aiba loc la Bucuresti, la Academia de Studii Economice. In asteptarea unui raspuns din partea PD-L, Geoana se pregateste temeinic, scrie Gandul.


Sorin Oprescu, primarul Munchausen. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, vrea sa cucereasca toata tara, dar pe bucuresteni nu i-a multumit deloc. A promis parcari subterane si supraterane, nu a realizat nimic, in schimb, vrea ca Primaria Municipiului Bucuresti sa ridice masinile cetatenilor disperati ca nu au unde sa-si lase autoturismele. S-a laudat cu un sistem de management al traficului si un transport in comun decent, insa ne confruntam zilnic cu ambuteiaje si aglomeratii infernale in trafic. A promis spatii verzi si locuri de joaca pentru copii, in schimb, a avizat ridicarea turnurilor de zeci de metri, aducandu-le afaceristilor profituri de sute de milioane de euro, scrie Romania libera.


"Ma duc sa votez, nu vreau sa fie iara Revolutie". Pe ulitele Rasinariului, din judetul Sibiu, neincrederea in politicieni te intampina la orice pas. Oamenii s-au saturat de politicieni si de minciunile lor. Desi niciunul dintre candidati nu a reusit sa ii convinga, ei spun totusi ca vor merge la vot pentru ca asa trebuie. Pe strazile pietruite si inecate in noroi, oamenii din Rasinari gasesc vreme de o sueta pe teme politice, ca tot mai e putin si trebui sa mearga la urne. "Io ma duc sa votez, ca nu vreau sa fie iara revolutie. Am pensie 4 milioane. Ne-or dat 2%, am mai luat 100.000 peste cele patru milioane. Nici nu stiu ce sa zic, cu cine sa votez. Dar o sa-mi zica fata cand om merge la vot. Da-ne Doamne un presedinte bun, ca suntem tare saraci", spune Ana Badila, potrivit EvZ.


In "Alianta anti-Geoana", Dan Cristian Turturica afirma ca "in ultimele zile ale acestei campanii prezidentiale anoste s-a intamplat ceva important: raportul de forte intre principalii trei candidati la presedintie s-a modificat fundamental. Brusc si aproape inexplicabil, singura constanta de pana acum a acestor alegeri a disparut. Tandemul Geoana-Antonescu nu mai exista. Ceva s-a stricat definitiv in strategia comuna anti-Basescu, strategie care i-a facut pana acum pe cei doi sa para mai degraba niste candidati siamezi, trimisi sa faca front comun impotriva actualului presedinte de o alianta de forte transpartinice, cu singurul scop de a-l slabi cat mai tare in primul tur si fara sa aiba mare importanta care dintre ei il va infrunta in meciul final". Integral in Romania libera.


Silviu Sergiu, in "De ce nu iubim femeile, de Crin si Traian", sustine ca "marele neajuns al confruntarii televizate dintre Traian Basescu si Crin Antonescu a fost lipsa unor proiecte viabile pentru economie si educatie, pe care cei doi candidati sa le lanseze si sa le sustina convingator. Am auzit aceasta fraza la multi comentatori politici, care au disecat confruntarea televizata de la Cluj. Cred ca afirmatia este partial adevarata. Desigur, lipsa de proiecte conturate a fost deranjanta. As extinde planul si as spune ca cea mai frustranta concluzie, din perspectiva unui alegator dornic ca Romania sa evolueze, a fost aceea ca niciunul dintre candidati nu a lasat impresia ca poate oferi un alt model de presedinte, ca poate aplica o reteta potrivita pentru Romania, total diferita de improvizatiile si impostura de pana acum ". Integral in EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.