Ultima oră

Tragerea la sorti a sefilor de sectii, anulata de BEJ

Mihaela Beșleagă
16 nov 2009 1437 vizualizări
Procedura privind desemnarea presedintilor si loctiitorilor din sectiile de votare va fi reluata

La doar o saptamina pina la scrutinul prezidential din 22 noiembrie, in Vrancea nu se cunosc presedintii si loctiitorii celor 430 de sectii de votare. Dupa scandalul listelor cu propuneri pentru aceste functii strategice din sectii, transmise si de fostul prefect Raluca Dan si de actualul prefect, Ion Oprea, a aparut un alt hop: procesul verbal intocmit cu ocazia tragerii la sorti care a avut loc joi la Tribunalul Vrancea a fost contestat de PD-L la Biroul Electoral Judetean. Dupa lungi deliberari, care s-au prelungit pina seara, BEJ a decis ieri, cu majoritate de voturi, anularea procesului verbal semnat de presedintele Tribunalului, Adrian Toni Neacsu, cu ocazia sedintei publice de desemnare a presedintilor si loctiitorilor sectiilor de votare pentru alegerile prezidentiale. Votul nu s-a facut simplu, intrucit au existat presiuni din partea PSD ca listele sa ramina neatinse. Totusi, ca urmare a acestei decizii, procedura de tragere la sorti va fi reluata, intrucit hotarirea BEJ este definitiva si executorie. "S-a anulat procesul verbal intocmit de presedintele Tribunalului pe data de 12 noiembrie privind desemnarea presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare din judetul Vrancea. In mod normal ar trebui sa se reia procedura de tragere la sorti, intrucit legea prevede ca decizia BEJ este definitiva", a spus judecatorul Viorel Voineag, presedintele BEJ. Pentru a putea solutiona plingerea, magistratul a mers si la Prefectura, pentru a consulta documentele din spatele listei. Pentru anularea procesului verbal s-au pronuntat sase membri BEJ, respectiv reprezentantii PNL, PDL, UDMR, PNG-CD, Partidul Ecologist si judecatorul Viorel Voineag, iar impotriva au fost reprezentantii PSD, PRM si cei doi judecatori loctiitori, Rodica Neagu si Mariela Dibus. Joi, 12 noiembrie, la Tribunal a avut loc, in ultima zi prevazuta de lege, procedura de desemnare a presedintilor si loctiitorilor din sectiile de votare, intr-o atmosfera care a lasat multe semne de intrebare. In urma dezbaterilor, presedintele Neacsu a decis sa desemneze sefii din sectii din listele cu propuneri avizate de Autoritatea Electorala Permanenta, transmise de fostul prefect Raluca Dan. PD-L a contestat procedura, la fel ca si unele persoane fizice, care se regaseau pe liste, desi nu isi dadusera acordul pentru a participa la alegeri. Ramine de vazut cine va conduce sectiile de votare dupa acesta decizie. Vom reveni cu amanunte. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.