Ultima oră

Gheorghe Sararu, la un pas de sentinta

Nicoleta Cristea
16 nov 2009 1396 vizualizări
Pronuntarea in dosarul fostului primar din Mera a fost aminata

Procesul lui Gheorghe Sararu, fost primar PSD in Mera, a luat sfirsit saptamina trecuta, insa decizia instantei de judecata va fi data abia in aceasta saptamina. La ultimul termen de judecata instanta a decis ca pronuntarea sa fie aminata. Dosarul a fost inaintat la Judecatoria Focsani in august 2007, cu Sararu in stare de arest, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a fost eliberat provizoriu sub control judiciar. Fostul primar s-a aparat in acest dosar de trei acuzatii, anume abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri oficiale, cercetarile fiind strins legate de retrocedarea ilegala a unor intinse suprafete de padure, in urma carora s-ar fi creat un prejudiciu estimat de anchetatori la peste 300.000 de lei. In acelasi dosar au mai fost judecati fostul viceprimar al comunei, Constantin Nastase, care a facut parte din comisia locala de retrocedare a padurilor, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, in timp ce Ion Copu si Valentin Ursu, au raspuns penal pentru complicitate la abuz in serviciu, pe motiv ca ar fi inlesnit activitatea infractionala a lui Sararu. In ceea ce ii priveste pe cei doi, procurorii au explicat in rechizitoriu ca activitatea infractionala a acestora a constat in faptul ca au facut cereri in vederea reconstituirii dreptului de proprietate, sub rezerva ca ulterior sa vinda o parte din hectarele pe care urmau sa le primeasca "cui trebuie". (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 20 ore, 25 minute, 27 secunde
"de necrezut un fost PSD ist sa intre la zdup?. vreun ingeras care sa lumineze si catre primarul Golestiului cu matusa lui euromilionara? poate poate, pirliti ordinari care au nenorocit tara"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.